IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новоизбраният президент обяви, че е категорично за референдумите

Предпочитам не толкова да сме енергиен център, а да имаме енергийна ефективност, обяви в първото си интервю Росен Плевнелиев

10:25 | 31.10.11 г.
Новоизбраният президент обяви, че е категорично за референдумите

"Поемам ангажимент хората да видят ясни резултати от нашия труд. Ще работя за всички хора, дори и за тези, които не подкрепиха и не гласуваха за нашата двойка и за тези, които изобщо не гласуваха, за да видят конкретните резултати и плодовете за държавата на базата на това, което ние ще направим“. Това заяви новоизбраният президент Росен Плевнелиев в първото си интервю, което даде за БНТ тази сутрин.

Попитан за отношението му към националното допитване по обществено значими за страната въпроси, Росен Плевнелиев заяви, че категорично е "за" референдумите.

Той отново подчерта, че работата на президентската институция ще бъде прозрачна и заяви, че заедно с вицепрезидента Маргарита Попова ще направят необходимото "да извадат президентството от всички зависимости".

Относно упреците на опонентите на ГЕРБ, че новият президент ще бъде "кукла на конци", управлявана от премиера Борисов, Плевнелиев заяви, че е прагматичен човек и екипен играч, а когато има национална кауза, ще се взимат правилните решения.

"Аз нямам никакви притеснения, знам, че ще има конфликти и че ще прехвърчат искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво, защото времената са тежки и са необходими тежки решения", изтъкна още Плевнелиев.

Попитан за бъдещия екип, който ще формира на "Дондуков 2", Плевнелиев заяви, че в следващите месеци до встъпването си в длъжност ще успее да намери правилните хора. В момента има трима-четирима души, на които мога да се опра, поясни Плевнелиев. От думите му стана ясно, че с него в президентството ще отиде сегашният зам.-министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

За позицията му по големите енергийни проекти на страната бъдещият президент коментира, че предпочита "не толкова да сме енергиен център, колкото да имаме нобходимата енергийна ефективност".

За бъдещето на проекта АЕЦ "Белене" Плевнелиев заяви, че очаква мнението на световни експерти, а по отношение на петролопровода Бургас-Александруполис изтъкна, че реализираните от този проект печалби биха се равнявали на дневната печалба от туризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още