IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цв. Тончев: Цените в зимните ни курорти ще са сходни с миналогодишните

Очакванията са чуждите туристи да донесат приход от около 300 млн. евро през зимния сезон, коментира председателят на туристическата камара

13:53 | 21.11.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Цв. Тончев: Цените в зимните ни курорти ще са сходни с миналогодишните

Цените на нощувките в хотелите в зимните ни курорти, по предварителни данни, ще се запазят на нивата си от миналата година, каза за Investor.bg председателят на туристическата камара професор Цветан Тончев. Както и през предходния зимен сезон, цените на ски-картите за ден ще се движат в рамките на 35-50 лева, като най-скъпи ще са в Боровец.  

„Записванията за Коледните и Новогодишните празници вървят добре и според хотелиерите зимните курорти ще са пълни за периода от 25 декември до 3 януари“, каза още председателят на Туристическата камара.  

Броят на чуждестранните туристи през започващия зимен сезон се очаква да бъде колкото през предходния, коментира Цветан Тончев.

Той уточни, че прогнозата се основава на записванията досега на туристическите борси в Лондон и Москва, но са възможни и записвания „в последния момент“, а и продължителността на задържането на снежната покривка също е от значение.

По всяка вероятност най-много ще бъдат ски туристите от Англия и Русия, значителен ще е делът и на гостите от съседните ни страни. Общите приходи от чужди туристи от предстоящия зимен сезон се очаква да бъдат около 300 млн. евро.    

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
lyusien
преди 12 години
Обърнете се към турския туристически пазар Улеснете визите за турски туристи и направете добра реклама Много от турските туристи от Одрин и областа Тракия ще предпочетат българските планински курорти -Пампорово с хотелите на г-жата Цветелина Разлог Чепеларе Банско пред техните турски зимни курорти които са по далеч и по скъпи 74 милионна Турция е страхотен пазар със бумкаща икономика И да не помислите че съм турчин Чист българин съм си Просто любимата ми фраза е КАКВОТО И ДА СИ ГОВОРИМ ЗНАИТЕ ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ПАРИ Чаооо Желая ви успех:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още