IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП-Варна проверява търговците на зърно в Североизточна България

Целта на проверките е да се установи спазен ли е срокът за изграждане на дистанционна връзка с агенцията

20:15 | 06.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
НАП-Варна проверява търговците на зърно в Североизточна България

Инспектори от НАП-Варна започнаха проверки на търговците на зърно, за да установят спазен ли е срокът за изграждане на дистанционна връзка с агенцията.

Варненските данъчни проверяват всички фискални устройства на търговците на зърно, които се използват за регистриране и отчитане на продажбите за всички извършвани от тях дейности.

Общо регистрираните търговци на зърно от Варна са 176, като 95 от тях вече са проверени. По време на проверките инспекторите са установили двама търговци, които не са се съобразили със законовото изискване да свържат фискалните си устройства с приходната агенция, за което са им съставени актове.

От днес мобилни екипи от дирекция „Контрол” при НАП-Варна започнаха проверки на търговците със зърно на територията на цяла Североизточна България.

Проверяват се 69 търговци в Добрич, 37 в Шумен, 14 в Разград, 32 в Силистра, 4 в Търговище и 44 в Русе, за които НАП-Варна има данни, че не са изградили дистанционна връзка.

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още