IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спрените в понеделник 166 влака тръгват от утре

Стачката в "БДЖ-Пътнически превози" обаче все още продължава

17:52 | 15.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
Спрените в понеделник 166 влака тръгват от утре

От утре се възстановява движението на спрените в понеделник 166 пътнически влака, каза за Investor.bg изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ“ Йордан Недев.

Разписанието за движение на тези влакове е в интервала 8 часа-16 часа, тоест по време на все още продължаващата стачка в железниците.

Причината за спирането на композициите беше, че вследствие на несигурността до коя точно гара ще стигне влакът поради стачните действия, пътници в тях миналата седмица почти нямаше. А това увеличаваше загубите на БДЖ, които към днешна дата, след 22 дни стачка, са около 2,5 млн. лева.

Утре стачката в „БДЖ Пътнически превози“ продължава, казаха обаче от синдикатите. Продължават и преговорите по Колективния трудов договор на дружеството. Такъв вчера беше подписан от „БДЖ Товарни превози“, така че там от днес стачката официално е прекратена.

Очакванията на представители на БДЖ са, че утре стачкуващи железничари почти няма да има, което означава, че голяма част от влаковете би могло да се движат по разписание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още