IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приеха бюджета на Столичната община за 2012 г.

Столичният общински съвет одобри финансова рамка от 1,316 млрд. лв.

15:35 | 09.02.12 г.
Приеха бюджета на Столичната община за 2012 г.

Бюджетът на Столичната община за тази година ще е в размер на 1,316 млрд. лв. Това реши Столичният общински съвет, след като почти три часа продължи дискусията сред съветниците от различните политически сили по проекта за бюджет, съобщи БТА.

В окончателния проект бяха включени 2 милиона лева допълнително за зимно почистване и с 200 хил. лв. повече приходи от очакваните 120 хил. лв. от "такса куче".

Общинските съветници от групата на БСП направиха редица упреци към предложения проектобюджет и поискаха да се увеличи рамката на бюджета с 82 млн. лв., което според администрацията би било нереалистично.

Съветниците от Синята коалиция пък подчертаха, че редица обещания на ГЕРБ за промени и реформи в София не са изпълнени.

В крайна сметка съветниците от ДСБ и БСП гласуваха „против" приемането на проектобюджета. Той беше подкрепен от ГЕРБ, СДС, „Атака" и НДСВ.

Кметът Йорданка Фандъкова не прие критиките на опозицията и заяви, че бюджетът за настоящата година е реалистичен.

Заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов каза пред съветниците, че над 47 на сто от средствата в бюджета за 2012 година на Столичната община са предвидени за инвестиции.

Заместник-кметът отчете, че в бюджета за миналата година е постигнато изпълнение на заложените приходи с 38,9 млн. лв. повече от 2010 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още