IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват ремонти на пътища с пари от глоби на фирмите за чистене на сняг

До момента са събрани над 700 хил. лв. от наложените санкции, заяви ресорният министър Лиляна Павлова

16:12 | 03.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Започват ремонти на пътища с пари от глоби на фирмите за чистене на сняг

Заради нови дупки до края на март ще има временни ремонти на 10 хиляди кв. метра по пътищата. Това съобщи ресорният министър Лиляна Павлова.

Парите са от наложените санкции на фирмите, които не се справиха със зимното почистване. До момента сумата надхвърля 700 хиляди лева.

Имаме отново наложени санкции в десетте области и наложените санкции са за 360 хиляди лева. В област Смолян, в област Пловдив, Стара Загора, Плевен, Бургас, Кюстендил, Русе, Пазарджик, Перник и София.

Имаме много висока санкция в Русе, тя е почти 165 хиляди лева, което е над 50 процента от общата сума, която е по договора, която е неустойка.

Не само, че не плащаме, но и допълнително ги санкционираме с коефициент толкова, колкото е трябвало да им платим, ако бяха изчистили, каза Павлова.

Другата голяма санкция очаквано, нормално, това е в област Перник и това са 50 хиляди лева. И другата фирма, това е държавната фирма "Автомагистрали". И там санкцията е много сериозна. Само за тези три дни санкцията е 73 хиляди лева, допълни тя.

От април започват трайните ремонти на пътната мрежа, за което са предвидени 20 млн. лв.

(БНР)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още