IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Столичната НАП с 1,6 млн. лв. приходи от принудително събиране на вземания за два месеца

През март за публична продан се предлагат над 200 недвижими имота, като първоначалната цена на най-скъпия е близо 1,5 млн. лв.

16:20 | 12.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Столичната НАП с 1,6 млн. лв. приходи от принудително събиране на вземания за два месеца

За първите два месеца на годината в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в София са постъпили 1,6 млн. лв. от принудително събиране на вземания, съобщиха от агенцията.

От началото на годината досега публичните изпълнители в дирекцията са обявили 107 търга за продажба на имущество на длъжници.

За публична продан са изнесени движими и недвижими активи на лица със значителни по размер задължения, които не са предприели действия за погасяването им, завяват от НАП.

През март за публична продан се предлагат над 200 недвижими имота – апартаменти, гаражи, административни и производствени сгради, магазини, складове, земя. На търг се продават и леки и товарни автомобили, машини, дървен материал и други.

Най-висока първоначална цена от подлежащите за продажба към момента имоти – 1,464 млн. лв., има терен от 31 576 кв. м, намиращ се в град Левски. На посочената площ има построени 7 сгради – производствен корпус, 2 административни сгради, заводски магазин, 2 навеса и компресорна станция.

В Благоевград се продават административна сграда и 5 склада. За всеки един от имотите може да се кандидатства поотделно. Началната тръжна цена на сградата е 11 855 лв.  Наддаването за складовите бази започва от 9 755 лв. за най- евтината и достига 55 120 лв. – за най-скъпата.

През миналата година от принудително събиране на вземания и от продажби на конфискувани активи в НАП София са събрани 41,6 млн. лв., като увеличението спрямо 2010 г. е с 21,8 млн. лв., съобщават още от приходната агенция. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:29 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още