IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственик на месопреработвателно предприятие инвестира в спорта

Модерна конна база за 3 милиона лева бе открита в Житница

08:44 | 26.03.12 г.
Собственик на месопреработвателно  предприятие инвестира в спорта

Модерна и красива конна база край пловдивското село Житница бе открита официално в събота. Инвестицията в спортния комплекс, носещ името „Тракиец”, надхвърля 3 милиона лева.

Той е построен според съвременните изисквания на конния спорт в Европа. Това е най-значимата частна инвестиция в спортно съоръжение, отворено за всички желаещи, през последните години в Южна България.

Идеята и реализацията на проекта е  на един от двамата съсобственици на месопреработвателното предприятие „Деликатес” в Житница - Величко Яков. Комплексът е разположен на повече от 14 дка площ.

Освен открит и покрит манеж за тренировки през зимата, той включва още трибуни за зрители с 300 седящи места, хотел, ресторант, винарна, фитнес зала, релакс център.

Комплексът разполага с конюшня с 36 бокса, в процес на строителство е още един манеж, на по-късен етап се предвижда изграждането и на крос трасе.

Амбицията на инвеститора  е в „Тракиец” да се провеждат  престижни състезания, в това число и за световната купа по конен спорт.

За разлика от други  конни бази в региона тази ще бъде отворена не само за професионалисти, но и за начинаещи любители, които ще могат да разчитат на професионален треньор в „Училището по езда”. Предвижда се в бъдеще да се отвори и пансион за коне, за които да се грижат професионалисти.

„Респектиран съм от това съоръжение. Необходим е много  кураж, за да инвестираш в тези тежки  времена в спортен обект”, каза при откриването областният управител на Пловдив Здравко Димитров. Той, заедно с бизнесмена Георги Гергов в качеството му на председател на Българската федерация по конен спорт, както и инвеститорът, прерязаха лентата на спортно-развлекателния комплекс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още