IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Няма кандидати за обследване на жилищни сгради в Северна и Югоизточна България

За останалите пет района на страната кандидатстват общо седем фирми

11:50 | 09.04.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Няма кандидати за обследване на жилищни сгради в Северна и Югоизточна България

Нито една компания не е подала оферти за извършване на обследвания на многофамилни жилищни сгради и изготвяне на технически паспорти за Северния централен район и за Югоизточния район на България.

Това съобщи  председателят на тръжната комисия Елена Антова - главен експерт в дирекцията "Жилищна политика" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), цитирана от БТА.

Срокът за подаване на оферти за двата района ще бъде удължен с до 30 дни, считано от днес, посочи Антова.

Обществената поръчката е по проекта за саниране на многофамилни жилища по оперативна програма (ОП) "Регионално развитие". Общата стойност на обществената поръчката за цялата страна е 800 000 лв. без ДДС, а продължителността на договора е 30 месеца.

За останалите райони на страната обаче има кандидати. За обследване на сгради в Югозападния район и в Южния централен район те са по двама, а за останалите три района - Северозападен, Североизточен и София-град – само по един.

Посочените резултати са обявени при отварянето на офертите на седемте компании на днешното открито заседание на тръжната комисия. Предвижда се комисията да състави протокол за решението си в срок до 45 дни и да го представи на възложителя (МРРБ) за одобрение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Pyramid
преди 12 години
Ами, нека президентът да му мисли, нали е най-високо, нговата камбанария на-далече вижда...Мойта ми показва, че "700 000 панелки" - нали така казва сам г-н Плевнелиев - са мисия Невъзможна. Причините са прости:1. Разни хора, разни идеали и съвсем разни мнения2. Много изпапан финансов ресурс, на който да разчитат не в мъглявата перспектива за енергиен паспорт /сякаш, не са им студени панелите през зимата, ами още няколко хиляди да ги натовариш, че после, да можело да им дадеш нов кредит, дето пак те с лихви ще изплащат/3.Различно състояние на жилищата - между плачевно е за ореваване - и високи потребности от допълнителни дейности, които, на такава територия, в такъв мащаб, едновременно, ще доведат до нови балонии др., да не издребняваме.Накратко, добрите намерения на президента -защото са добри - нямат реалната възможност да се сбъднат отново, по стара българска традиция. Тя е фиксирана в баснята "орел, рак и щука" и, който не я знае...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още