IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Строителите ще поправят трасето на "Тракия" за своя сметка

Най-много забележки има за пътния възел при Нова Загора, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова

13:16 | 17.04.12 г.
<p>
	Министър Лиляна Павлова. Снимка: БТА</p>

Министър Лиляна Павлова. Снимка: БТА

Лот 2 и Лот 3 на магистрала "Тракия" най-вероятно ще бъдат пуснати до 1 юли, заяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

След внезапно направените проверки на трасето през миналата седмица, при които бяха установени редица пропуски, Павлова обясни, че "са взети необходимите мерки, затова и тя, и изпълнителите са оптимисти за пускането на отсечките".

Павлова обясни, че всички ремонти ще бъдат извършени за сметка на строителите. Като припомни, че държавата няма да прави никакви компромиси с качеството за сметка на срока, Павлова допълни, че контролът върху строителството ще бъде затегнат. Тя припомни, че за тях е важно, че пропуските са открити сега и има време те да бъдат отстранени.

При проверката най-много забележки имало по Лот 3, но не по изграждането на пътното трасе, а за пътния възел при Нова Загора, който бил пуснат предсрочно за улеснение на гражданите, допълни министърът.

Павлова припомни още, че най-голямото предизвикателство е при изграждането на Лот 4, защото там има големи участъци с подпочвени води. В момента там се правят по 200 проби на ден, за да е сигурно качеството на строителството.

В интервюто за БНТ Павлова представи и бъдещата разяснителна кампания за санирането на жилищата, която ще се проведе в големите български градове.

По думите й е важно да се каже, че програмата за обновяване на сградите предвижда пълен ремонт – не само санирането, но също и ремонти на покривите, подмяна на щранговете, реновиране на общите части и подмяна на електрическата система.

Изискванията са сградите да са проектирани преди 1999 година.

Павлова припомни, че половината от средствата за ремонт на сградите ще бъдат поети по програма "Регионално развитие", независимо каква е общата сума.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още