IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Банско затваря зимния сезон с 5-6% ръст на туристите

Подготвя се туристическа карта на регион „Добруджа“

14:18 | 17.04.12 г.
Банско затваря зимния сезон с 5-6% ръст на туристите

Приключилият вчера зимен туристически сезон в Банско се очаква да отбележи пет-шест процента ръст на туристите спрямо миналата година. Това съобщи за БТА кметът на Банско Георги Икономов.

Кметството не разполага с окончателните данни от туроператори и хотелиери, защото статистиката  все още се обобщава след току-що преминалите празници, поясни още Икономов.

Успешен завършък на сезона отчитат и концесионерите на ски-зоната в Банско, фирма „Юлен“. Пред БТА маркетинг-мениджърът на компанията Иван Обрейков обясни, че освен българи по празниците са се спускали и много туристи от съседните държави - сърби, македонци и гърци.

От днес започва профилактиката на кабинковата въжена линия и останалите съоръжения. От "Юлен" обещават лифтовете да бъдат пуснати през юли, за да се улесни достъпът до Пирин и за любителите на лятната планина.

Докато зимните курорти затварят активния си сезон, то морските курорти се готвят за летните почивки. За улеснение на туристите мениджъри на комплекса „Албена“ участват в международен проект за изработване на туристическа карта на регион „Добруджа“.

Картата е направена съвместно с геодезисти от румънския университет в Крайова и експерти от Международния търговски и културен център "Геопан".

Изданието ще излезе в тираж от 5 хиляди бройки на английски език и по три хиляди броя на български и румънски език.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още