IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всеки десети вече подава декларацията си по интернет

Близо четири хиляди млади семейства с ипотеки са ползвали данъчни преференции, съобщават от НАП

14:08 | 27.04.12 г.
Всеки десети вече подава декларацията си по интернет

До края на вчерашния ден данъчните са приели 410 хиляди декларации за подоходния данък, като 41 хиляди от тях са били изпратени по интернет с електронен подпис.

Това сочат актуалните данни на Националната агенция по приходите два дни преди изтичането на крайния срок 2 май, в който българите могат да представят декларациите си.

Всеки пети от данъкоплатците е предпочел да не се среща със данъчните и се е възползвал от алтернативния начин, за да подадат формулярите. С обратна разписка по пощите вече са получени 33 хиляди декларации.

НАП е създала и добра система за консултации при попълването, декларирането и внасянето на данъците. Информационният център отговаря на всякакви въпроси, като телефонът за връзка е 0700 18 700, на цената на един разговор от цялата страна.

Повече информация за плащането на данъци и осигурителни вноски, банковите сметки и кодовете за вид плащане, е публикувана на интернет страницата на НАП www.nap.bg.

От приходната агенция припомнят още, че младите семейства могат да ползват данъчни отстъпки, ако имат ипотечен кредит. Данъчното облекчение позволява единият от двамата съпрузи да спести данък, който в общия случай покрива поне една от вноските по заема.

От тази година това може да се случи дори когато кредитът за покупка на жилището на семейството е теглен преди сключване на брака. До момента данъчното облекчение за ипотечни кредити са ползвали 3890 млади семейства.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още