IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Суди Озкан се раздели предсрочно с хотелската верига „Дедеман”

„Тримонциум Принцес” в Пловдив е с нов директор, идващ от „Шератон”

13:20 | 23.05.12 г.
Суди Озкан се раздели предсрочно с хотелската верига „Дедеман”

Бизнесменът Суди Озкан се раздели предсрочно с турската хотелска верига „Дедеман”.  Събитието е изненадващо, тъй като договорът за наем и управление, подписан през май 2008 г., бе за срок от десет години и се отнасяше както за хотел „Тримонциум Принцес” в Пловдив, така и за „ София Принцес хотел”, също собственост на Озкан.

Малко преди появата на „Дедеман” Суди Озкан инвестира в пловдивския си хотел 5 милиона долара, които бяха вложени в изграждането на модерен спортно-възстановителен център с басейни, каквито преди приватизацията хотелът нямаше. Новите съоръжения бяха открити през 2007 г.

Оттогава насам, въпреки публичните изявления на ръководители на „Дедеман” за нови инвестиции в хотела, които да го направят петзвезден, както и за интерес към обекти в Банско и морските ни курорти, това не се случи.

Според неофициална информация тъкмо неизпълнените ангажименти за инвестиции са станали причина за решението на Озкан да се раздели с „Дедеман”. На този въпрос обаче пиарът на „Тримонциум принцес” Ертен Късова отговори лаконично: „Не коментирам”.

„Дедеман” е напуснал двата хотела на Озкан, а с това – и България, на 11 май.

Пловдивският хотел на Суди Озкан вече има нов директор – Васил Илиев, който е с голям опит, натрупан във хотелската верига „Шератон” в България и чужбина. 

Новото ръководство възнамерява да назначи около 20 души допълнителен персонал, който да подсили екипите на ресторанта и хотелската част. Тези работни места бяха закрити от „Дедеман” с влизането в „Тримонциум Принцес”.

Суди Озкан купи емблематичния за пловдивчани хотел „Тримонциум” през 1998 г. Приватизацията му бе съпроводена с доста скандали, а за закупуването на хотела тогава се състезаваха най-вече Суди Озкан и Георги Гергов. Гергов не успя да вземе „Тримонциум”, но скоро след това стана собственик на хотел „Санкт Петербург” в Пловдив, на една доста солидна част от Стария град, както и на Международния панаир.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още