IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Процедурата за продажба на БДЖ "Товарни превози" започва до седмица

Подготвя се документацията за покупка на нови влакове през 2014 г. Прогнозната стойност е за 600 млн. лв.

15:57 | 01.06.12 г.
Процедурата за продажба на БДЖ "Товарни превози" започва до седмица

Очаква се от следващата седмица да бъде стартирана процедурата за приватизация на БДЖ "Товарни превози". Това заяви по време на парламентарния контрол министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Пътят за спасяването на БДЖ в момента задължително минава през приватизацията на "Товарни превози" и през осигуряването на 300-те милиона евро за покупката на нови вагони за БДЖ "Пътнически превози", поясни още министърът.

На мониторинговия комитет по оперативна програма "Транспорт", който ще се проведе в началото на следващата седмица, ще се обсъжда проекта на БДЖ "Пътнически превози", който е бенефициент по програмата.

Подготовката на документацията е започнала, като се очаква новите вагони да бъдат доставени през 2014 г. Московски поясни, че започват предварителна работа по проекта, така че процесът с обновяването на парка да бъде завършен в срок. 

Според Московски, железниците тепърва ще придобият нов облик с помощта на безвъзмездната помощ от Европейския съюз, която се предоставя както за обновяване на парка, така и за изграждането на инфраструктурата, където ще бъдат вложени близо 1, 5 млрд. лева.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още