IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцарската компания „Райхле и де-Масари“ получи клас за инвеститор

Фирмата ще вложи над 18 млн. лева във високотехнологично производство

16:28 | 06.06.12 г.
<p>
	<em>Министърът на икономиката Делян Добрев (вдясно) връчи сертификата на представителя на фирмата Питър Райхле</em> &nbsp; Снимка: БТА</p>

Министърът на икономиката Делян Добрев (вдясно) връчи сертификата на представителя на фирмата Питър Райхле   Снимка: БТА

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев връчи петия за тази година сертификат за инвестиция клас А на швейцарската компания „Райхле и де Масари“, съобщиха от ведомството.

Компанията ще инвестира 10 млн. лева в изграждането на високотехнологично производство на фиброоптични компоненти, като допълнително ще бъдат вложени около 8 млн. лева за покупка на сградата на предприятието.

Очаква се заводът да заработи официално през октомври тази година, като първоначално в него ще бъдат заети 100 души. В последствие ще бъдат разкрити още 150 работни места.

Според преференциите, които се дават на големите инвеститори, на компанията ще бъде предоставена финансова помощ за обучение на част от персонала. За бързата реализация на проекта ще допринесе и индивидуалното административно обслужване, което ще бъде предоставено за получаването на всички разрешителни.

Фирма „Райхле и де-Масари“ е едно от 500-те най-големи дружества в Швейцария. Изборът на мениджърите е паднал върху България заради висококвалифицираните кадри, конкурентните разходи за труд, доброто географско положение и логистичните връзки на страната, съобщи по време на церемонията представителят на фирмата Питър Райхле.

Дъщерното дружество на компанията „Райхле и де-Масари България“ ЕООД води търговските операции на компанията майка в Сърбия, Македония, Турция, Кипър, Албания, Босна и Херцеговина, Хърватска, Косово, Черна гора, Румъния и Словения.

„Инвестицията на компанията съвпада напълно с визията на правителството за това каква трябва да е икономиката на страната. А именно, че тя трябва да бъде с преимуществено развитие на отрасли с висока добавена стойност, които осигуряват добра конкурентоспособност и висок жизнен стандарт“, съобщи министър Добрев.

Той припомни още, че продукцията на завода ще се продава в целия свят, което е признание за потенциала на България да предложи конкурентни предимства за развитие на информационните и комуникационните технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още