IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 1 млрд. лв. инвестиции в България отчете EVN

Основната част от вложенията през последните седем години са били за модернизиране на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България

17:16 | 11.06.12 г. 1
Над 1 млрд. лв. инвестиции в България отчете EVN

През юни 2012 г. общите инвестиции на EVN в България достигат 1 млрд. лв, сочат данни на компанията. За първите седем години от дейността си у нас австрийската енергийна компания е вложила посочената сума в енергийна инфраструктура, генериращи мощности, клиентско обслужване и възобновяеми енергийни източници.

Така фирмата се оказва един от най-големите чуждестранни инвеститори в България.

Основната част от инвестициите за тези седем години, в размер на 850 млн. лв., са насочени към модернизиране, поддържане и изграждане на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България. Това включва подмяната на 1,5 млн. електромерa с нови устройства, 15 000 км нови и ремонтирани кабелни и въздушни електропроводи, 1500  трафопоста, три мобилни подстанции, една новоизградена стационарна подстанция, 2 нови диспечерски звена и др.

Част от инвестираните средства в последните години са вложени и в развиване на сектора на централно топлоснабдяване в Пловдив, както и във възобновяеми енергийни източници.

 

 

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Стоян
преди 11 години
Не знам какво са инвестирали но пак ни държаха цял квартал без ток за 2 часа в най голямата жега . Да е зима и да има аварии може да се прояви разбиране . Но сега от какво тези повреди ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още