IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За три години централната администрация е намаляла с 2 хил. души

Кабинетът одобри Доклад за състоянието на държавните структури през 2011 г.

16:43 | 20.06.12 г. 1
За три години централната администрация е намаляла с 2 хил. души

Служителите в централната администрация са намалели с близо 2 хил. души за последните три години. Към момента в държавните структури заетите са около 62 хиляди души, пише в Доклада за състоянието на администрацията през 2011 г., който бе одобрен от Министерски съвет.

Това представлява намаление с близо 14% спрямо юли 2009 г., когато в централната администрация са работили 72 хиляди души. 

През 2011 г. са създадени три нови административни структури - Българската агенция по безопасност на храните, регионалните здравни инспекции и Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, а са закрити общо десет.

Според доклада мерките са подобрили качеството на публичните услуги, разходите са намалели, а по този начин се е повишила ефективността при изразходването на държавния бюджет.

Пълният текст на Доклада е публикуван в интернет страницата на Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Костадин
преди 11 години
С колко десетки хиляди е по голяма от тази при Тошо-тогава също бяха много повече от необходимото .България страната на админстрацията и пенсионерите -мечта на всеки прогресивен държавник
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още