IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наказателни постановления и фишове до 10 лева вече ще могат да бъдат обжалвани

Промените в Закона за административните нарушения и наказания бяха подкрепени от 77 депутати

15:49 | 11.07.12 г.
Наказателни постановления и фишове до 10 лева вече ще могат да бъдат обжалвани

Наказателните постановления и електронните фишове с размер на глобите до 10 лв. вече ще могат да се обжалват. Това е записано с приетите на първо четене от парламента промени в Закона за административните нарушения и наказания, с които се отменя съществуващата до момента забраната за подобно обжалване, предаде БТА.

До отмяната се стигна след решението на Конституционния съд, с което тази норма, заложена в Закона за движение по пътищата, се обявява за противоречаща на основния закон. 

Общо 77 депутати подкрепиха и внесените от сините депутати Мартин Димитров и Димо Гяуров промените в закона за административните нарушения. При гласуването трима се въздържаха.

В правова държава липсата на съдебен контрол не оказва достатъчно добро влияние върху административно-наказващия орган, добре е да има такава защита и не е достатъчно да се ограничим само до обжалване по административен ред. По този начин обясни мотивите си съвносителят на промените Светослав Тончев от ГЕРБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още