IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общината в Русе ще модернизира градския транспорт с над 29 млн. лева

Местните власти очакват след приключването на проекта 1 600 души да се откажат от ежедневното ползване на автомобилите си

16:35 | 06.08.12 г.
Общината в Русе ще модернизира градския транспорт с над 29 млн. лева

Общината в Русе получи близо 29,4 млн. лева за модернизацията на градския транспорт, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

От ведомството припомнят, че през месец юли бяха подписани договорите с други четири бенефициента – общините Пловдив, Стара Загора, Варна и Плевен.

Проектът за интегрирания градски транспорт в Русе беше одобрен в края на юли. Местната община последна внесе проекта си за разглеждане в средата на май.

 Той предвижда да бъдат въведени електронна система за таксуване на пътниците и система за контрол и управление на обществения транспорт.

Освен това предстои да бъдат изградени велоалеи, да се ремонтират спирки и подлези, както и да се направи рахабилитация на тролейбусната инфраструктура – стълбове и контактна мрежа.

Общината в дунавския град очаква след приключването на проекта поне 1 600 души от града да се откажат да използват автомобилите си ежедневно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още