IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От утре е в движение участъкът по магистрала "Тракия" от Ямбол до "Петолъчката"

От неделя ще бъде възможно движението по отсечката в двете посоки

11:30 | 23.08.12 г.
От утре е в движение участъкът по магистрала "Тракия" от Ямбол до "Петолъчката"

Движението по дясното платно на магистрала "Тракия" от Ямбол до село Зимница при връзката с "Петолъчката" ще бъде пуснато за движение от утре, съобщи пред bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

От неделя ще бъде пуснат за движение целият участък и в двете посоки, допълни Павлова.

Министърът призна за съществуващи проблеми по изграждането на съпътстващата инфраструктура в пътния участък по трасето до "Петолъчката". По цялата дължина на завършеното трасе не е изградена нито една бензиностанция.

Павлова обясни, че засега никой не е изявил желание да инвестира в района, като според нея основният проблем е свързан с отчуждаването на земите.

Министърът посочи, че според нормативните изисквания в участъка може да бъдат изградени 8 бензиностанции в двете посоки за движение.

Още в края на юли Лиляна Павлова обеща участъкът на магистрала Тракия от Ямбол до Зимница да бъде пуснат за движение през август.

В средата на миналия месец беше открит участъкът на аутобана от Нова Загора до Ямбол, а на 1 юли – от Стара Загора до Нова Загора.

Цялата автомагистрала ще бъде готова догодина.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още