IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов ще разпредели бонуса на „Тотал“ за пътища и училища

Бюджетът получи 40 млн. евро от консорциума, който в следващите пет години ще сондира за нефт и газ в Черно море

12:11 | 31.08.12 г.
Борисов ще разпредели бонуса на „Тотал“ за пътища и училища

Бонусът от 40 млн. евро, който консорциумът "Тотал Е&П България" внесе в държавния бюджет по договора, подписан с българското правителство за проучванията в Черно море, ще бъде разпределен за пътища, училища и зали.

Това е обявил премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, когато беше парафиран и договорът с шефовете на консорциума.

“Не се гласи, Влади, за тези пари, защото вече съм ги приготвил къде ще отиват – за пътища, за училища и за зали. Така че, не им се усмихвай“, обръща се премиерът Борисов към зам.-министъра на финансите Владислав Горанов.

По време на същото заседание премиерът изрази задоволство пред членовете на кабинета за подписаните договори за  предпроектното проучване за седми реактор за АЕЦ „Козлодуй” с „Уестингхаус”.

Борисов за пореден път припомня и споразумението с „Газпром” за  намаляване на цената на газа със стара дата от 1 април с 11 на сто, което е около 115 милиона долара по-малко.

„Сиреч, живи пари сме спестили. И дадохме окончателното становище относно подписването ноември месец на договора за „Южен поток”, не скрива задоволството си министър председателят.

Още новини от България четете в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още