IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът одобри 249 мерки за облекчаване на бизнеса

Планът за премахване на административните тежести трябва да бъде изпълнен до края на ноември

13:51 | 03.10.12 г. 1
Кабинетът одобри 249 мерки за облекчаване на бизнеса

Правителството прие план за намаляване на регулаторната тежест за бизнеса, който включва 249 мерки, като си постави срок за изпълнение до 30 ноември 2012 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

В основната си част мерките са изготвени по предложение на представители на неправителствени, браншови и работодателски организации, посочват от Министерския съвет.

В плана се предвижда намаляване на необходимите документи за ползване на 84 административни услуги, съкращаване на сроковете за предоставяне на 54 услуги, отпадане на 42 услуги, обмен на информация по служебен път за 30 услуги, създаване на електронни регистри за 17 услуги.

Най-голям брой мерки са предложени в сферата на здравеопазването (45), на земеделието и храните (43) и на икономиката, енергетиката и туризма (26).

Очаква се мерките на правителството да премахнат административните пречки пред бизнеса, произтичащи от близо 750 регулаторни режима.

В периода март-юни бяха анализирани регулаторните режими във всички министерства и бяха изготвени предложения за премахване на тези, които затрудняват малкия и средния бизнес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stdmv
преди 11 години
eПравителството кой точно номер мярка е? Или да считаме че вече е станало. Както каза премиерът-слънце на 3 септ "до 6 месеца да е готово!!!"....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още