IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът отложи делото срещу новата наредба за паркиране в София

В мотивите за отлагане на делото се посочва, че някои от жалбоподателите не са се явили на насрочения ден за разглеждане на делото

14:08 | 05.10.12 г.
Съдът отложи делото срещу новата наредба за паркиране в София

Административният съд отложи делото за разглеждане на жалбите срещу новите правила за паркиране в "синя" и "зелена" зона в София, съобщи БНР. 

Днес трябваше да е първото заседание на съда, но то беше отложено за 7 декември.

В мотивите си за отлагане на делото съдът посочва, че някои от жалбоподателите не са се явили на насрочения ден за разглеждане на делото.

Близо 1000 души от гражданско движение „Днес" излязоха на мълчалив протест пред сградата на Административния съд днес. След това се отправиха на протестно шествие към Столичната община.

Техните искания са да се промени наредбата за платено паркиране в центъра и да се премахне таксата за живущите там.

"Още през юни внесохме иск срещу общината с желанието да бъде спряна наредбата и да бъде преработена, защото има текстове, които са абсолютно незаконосъобразни и се надявам хората наистина да се отзоват на призива ни и да ни подкрепят", казват от гражданското сдружение.

Припомняме, че от 1 септември паркирането в идеалния център на София струва 2 лв. на час за "синя" зона, а в обособената "зелена" зона - 1 лев на час.

От 1 октомври влезе в сила и новата винетна такса за живеещите в центъра. От 70 лв. тя поскъпва на 100 лв. за тези в широкия център и 150 лв. за живеещите в идеалния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още