IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК с нова санкция за „Екобулпак“ - този път за нелоялна конкуренция

Преди дни компанията беше санкционирана от антимонополната комисия за подвеждаща реклама

12:21 | 22.10.12 г.
КЗК с нова санкция за „Екобулпак“ - този път за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира „Екобулпак“ заради увреждането на доброто име на конкурент, съобщиха от комисията.

Компанията ще трябва да плати почти 275 хил. лева за това нарушение на Закона за конкуренцията.

В началото на годината „Екобулпак“ е информирала клиентите на „Импакт Корпорейшън“, че има опасност от отнемането на лиценза на конкурентната й компания заради наложена санкция от страна на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), както и че фирмата била в несъстоятелност.

Информацията е съпроводена от представяне на дейността на дружеството „Екобулпак“ и оферта за 2012 година.

От „Имапкт Корпорейшън“ обаче заявяват, че към момента на разпространението на това съобщение решението на екоминистерството още не било влязло в сила, заради което са сигнализирали антимонополната комисия.

От комисията обявиха, че подобен агресивен маркетингов подход за привличане на клиенти е недобросъвестно поведение. "Преувеличаването на общодостъпни факти е в разрез с правилата на лоялната конкуренция", допълват от там.

Това е поредното наказание за „Екобулпак“ за последните 10 дни. На 15 октомври КЗК санкционира компанията заради подвеждаща реклама, за което дружеството трябва да плати 206 хил. лева. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още