IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екоминистерството ще отнеме лиценза на рециклираща организация

След проверка ще бъдат наложени 10 хил. лв. глоби за пропуски в разделното събиране на отпадъци на още две организации

15:05 | 20.05.11 г.
 Екоминистерството ще отнеме лиценза на рециклираща организация

Комисията към Министерството на околната среда и водите започва процедура за отнемане на лиценза на “Национална организация по оползотворяване и рециклиране на опаковки” АД поради неизпълненине на изискванията за разделно събиране на отпадъците в 10-те общини, за които е получила разрешението.

Това съобщиха от пресцентъра на министерството по повод приключилите проверки на одиторските доклади, назначени в 9-те лицензирани организации, представени в комисията. Законовите изисквания задължават компаниите, обединени в тези организации да се отчитат за количествата разделно събиране отпадъци.

Проверени са още „Екопак България“ АД, „Екобулпак“ АД, „Ре Пак“ АД, „Булекопак“ АД, „Реко Пак“ АД, „Импакт Корпорейшън“ АД, „Екоресурс България“ АД и „Екоколект“ АД.

Установено е неизпълнение на задължителните условия за разделно събиране на отпадъците на още две организации – „Ре Пак“ АД и Екоресурс България АД. На двете организации се налага имуществена санкция в размер на 10 000 лева.

Комисията е наложила изискване на още 423 компании, които не са платили задължителните продуктови такси за опаковките, пуснати на пазара с новите им продукти. Според законовите изисквания тези такси се плащат в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още