IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изплащат част от заплатите във ВМЗ-Сопот

„Кинтекс” ще се разплати със завода по два договора за поръчки на стойност 1 млн. лева

20:45 | 16.12.12 г.
Изплащат част от заплатите във ВМЗ-Сопот

Част от дължимите заплати на работещите във ВМЗ-Сопот ще бъдат изплатени от понеделник, съобщиха пресцентъра на правителството, след като премиерът Бойко Борисов е провел разгвори с изпълнителните директори на завода и фирма - „Кинтекс” ЕАД, информира bTV.

На срещата е договорено разплащане от „Кинтекс” по два договора за поръчки към военния завод за 1 млн. лева. Парите ще бъдат преведени на два пъти по 500 хил. лева в понеделник и в петък.

За да бъдат пуснати парите към банковите сметки на служителите, Националната агенция по приходите ще премахне запора.

Очаква се Борисов да се срещне с потенциален купувач на фалиралия завод, за да опита да ускори сделката по приватизацията му.

В последните дни работниците от военните заводи в Сопот предприеха ефективна стачка. Протестите започнаха в четвъртък, когато служителите обявиха, че от септември досега са получили едва по 60 лева, а авансът за ноември все още не е даден.

ВМЗ-Сопот е в процес на приватизация от юли. В началото на миналия месец Агенцията за приватизация обяви, че само една фирма остава в конкурса. „Емко" ЕООД - София беше единствена от трите дружества, подали документи, която отговаря на условията за раздържавяването на сопотския завод.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още