IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири общини получиха правото да управляват минерални извори

Срокът, през който общинските власти могат да управляват изворите, е 25 години

16:24 | 28.12.12 г.
Четири общини получиха правото да управляват минерални извори

Министър Нона Караджова утвърди списъка с находищата на минерални води, които ще бъдат предадени за управление от общините, съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите (МОСВ).

На разпореждане на общинските администрации стават четири извора - „Изворище“ за община Бургас, „Китен“ за община Приморско, както и изворите „Харманли“ за община Харманли и „Чирпан“ за община Чирпан. Срокът за управление е 25 години.

За всички извори е записано, че могат да бъдат оперативни при допълнителни проучвания. За находището „Чирпан“ е направена забележката, че може да бъде използвано за питейна употреба, но водите имат повишено съдържание на флуор – 2,6 мг/литър.

Ако в срок от пет години от предоставянето на това право, общините не са предприели действия по усвояване на ресурсите, находищата ще бъдат връщани за управление от съответната басейнова дирекция, допълват от МОСВ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още