IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Запорираха имущество за над 4 млн. лева на бившия шеф на пътния фонд

Веселин Георгиев стана печално известен покрай аферата „Батко и братко“

10:16 | 04.01.13 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Запорираха имущество за над 4 млн. лева на бившия шеф на пътния фонд

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество запорира имоти на стойност над 4 млн. лева на бившия шеф на фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ (сега Агенция „Пътна инфраструктура“ - бел. ред) Веселин Георгиев и неговата съпруга Нина, съобщиха от комисията.

Възбраната е наложена от Софийския градски съд и Сливенския окръжен съд по искане на комисията. Запорирани са апартамент в софийския квартал „Лозенец“, както и 108 имота в община Нова Загора. Голяма част от тези имоти са ниви, лозя и овощни градини.

Освен върху тези имоти е наложен запор и върху акции и облигации, както и дружествени дялове на обща стойност 300 хил. лева.

Веселин Георгиев стана печално известен с прозвището си Батко, а аферата „Батко и братко“ стана причина ЕС да спре финансиране към България по няколко програми.

Според обвиненията на прокуратурата в периода 2006 – 2007 година Веселин Георгиев в качеството му на ръководител на фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ е сключил множество сделки, довели до имотна облага на братята му Емил и Бойко Георгиеви. Договорите са били сключвани след процедури по Закона за обществените поръчки.

Обвиненията срещу Веселин Георгиев му бяха повдигнати през февруари 2012 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
Jay Gould
преди 11 години
След изборите ще му върнат всичко :) Вижте само къде работят родата му - всички са в държавни службички с яки заплатки и ще ви стане ясно, че всичко е само театър
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
LuckyYou
преди 11 години
За съжаление и 2мата сте прави. Осъдителни присъди не само че няма, ами и държавата трябва да плаща за нанесени вреди. Сега например чета за така нареченият "дюнигейт", при който всички си прехвърлят топката кой бил виновен - Бойко казва Станишев е виновен, Станишев казва Бойко е виновен и т.н. Истината е, че дюните са станали урбанизирана територия по времето на Станишев, но на следващата г. вече Бойко е бил на власт и хора близки до ГЕРБ са взели имотите Също така чета, че това е само върха на Айсберга! Хора близки до ГЕРБ са отчуждили много горска земя по черноморието, а фирмата консултант е тази на Президента. Чета и леко ми се повръща!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 11 години
Те и на Николай Цонев какво ли не запорираха, какви ли не разкрития направиха, ама после като дойдат съдебните решения от съда в Страсбург, не се напъват да обявяват колко има да плаща държавата за нанесени незнам кви си щети и от чий джоб ще се вадят кинтите...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
amanotumnici
преди 11 години
Идват избори. Баба меца търси круши да ги брули.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още