IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Има заявен интерес в концесионната процедура за проучването на блок "Терес"

Компанията е сред 10-те най-големи в областта, обясни министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев

14:11 | 19.01.13 г. 3
Има заявен интерес в концесионната процедура за проучването на блок "Терес"

Голяма компания, която се занимава с проучване на нефт и природен газ, вече е закупила документация за участие в процедурата за отдаване на концесия за търсене и проучване в блок "Терес". Това съобщи министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев по време на семинара „Отчет за работата на Единния орган за управление на подземни богатства”, който се проведе днес във Велинград. 

Добрев отказа да коментира коя е компанията, но увери, че е сред десетте най-големи в света и има дългогодишни традиции в областта.

"Дал съм обещание да не казвам коя е фирмата, но мога да ви уверя, че намеренията й са сериозни, което само може да ме обнадежава", увери Добрев.

Крайният срок за закупуване на документи за участие в конкурса е 19 април, а за подаването им 9 май. Същевременно 27 май е крайният срок за подаване на оферти за участие в процедурата.

Площта на блока "Терес" е над 4 хил. кв. километра. Разрешението за проучване на територията ще бъде за срок от пет години. Ако бъде открит петрол или газ, то титулярът на разрешителното ще получи директно концесия за добив.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още