IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да търсим правата си в съда при неверни фактури за парно, призовават граждани

За плащане на реално потребление се обявиха столичани. От "Топлофикация - София" обаче не могат да правят ежемесечни отчети

17:25 | 04.02.13 г.
Да търсим правата си в съда при неверни фактури за парно, призовават граждани

„Топлофикация - София" носи наказателна отговорност за неверни фактури и хората могат да потърсят правата си в съда. В нарушение е и самото издаване на авансови фактури, чиято стойност е прогнозна, без изричното позволение на купувача.

За това алармираха днес граждани на столицата по време на пресконференция, на която представиха възраженията си срещу столичното дружество и методите му на работа, съобщи БТА.

Според Митко Грозев, който направи коментар по време на днешното събитие, уредите, поставени преди повече от 10 години в домовете на потребителите, не са сертифицирани по Закона за измерванията и не отчитат правилно изразходената енергия. По негови думи фактурите също не се пресмятат правилно и в резултат на това потребителите са принудени да плащат нереално количество изразходена енергия.

Исканията на гражданите са индивидуални договори с "Топлофикация София" и заплащане на реално потребното количество топлоенергия, а не прогнозно.

В контраст на желанията им по-рано днес (4 февруари) изпълнителният директор на столичното дружество Стоян Цветанов обаче обясни, че "Топлофикация - София" чисто физически не може да дава ежемесечен отчет за сметките. Същевременно обаче компанията  е готова да поеме работата на топлинните счетоводители, ако те бъдат премахнати със закон.

Недоволните граждани заявиха, че на 10 февруари в 11.00 часа ще организират протест пред министерството на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с некоректната работа на топлофикационното дружество

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:46 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още