IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КНСБ иска свикване на Велико народно събрание

За граждански контрол върху законодателната власт и регулаторните институции настоява синдикатът

15:00 | 22.02.13 г. 6
КНСБ иска свикване на Велико народно събрание

КНСБ настоява за свикване на Велико народно събрание. Това се посочва в позиция на синдикалната организация до медиите.

Според конфедерацията един от възможните изходи от създадената криза в страната е настоящото Народното събрание да свика Велико народно събрание със задача да измени и допълни Конституцията на Република България в общоприемливи за обществото посоки.

Сред тях са намиране на нов начин, чрез който да бъдат представени в парламента интересите на отделни граждански групи и въвеждане на правила за отзоваване на народни представители и министри.

Конфедерацията на независимите синдикати в България изразява готовност да представи проект за промени в Конституцията, който да подобри баланса между трите власти и да гарантира правата на гражданите. Необходим е по-ясен граждански контрол върху законодателната власт и регулаторните и контролни институции като: ДКЕВР, КЗК, КРС и КЗП, смятат от синдиката.

Лидерът на организацията Пламен Димитров призовава президента да свика Консултативния съвет за национална сигурност за приемане на спешни мерки за по-бързо излизане от парламентарната криза. Според организацията в Консултативния съвет трябва да бъдат приобщени представители на инициативните комитети, които организират и водят протестиращите, както и представителните  синдикални и работодателски организации.

„Такъв подход ще позволи при преценката на обстановката и намирането на решения за изход от нея да бъде отчетено мнението на широк кръг групи от обществото, които имат специфични интереси и които, очевидно, не се чувстват представени от парламентарните политически партии”, пише в позицията на синдиката.
 

Всички коментари за оставката на кабинета може да проследите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
Konsultant
преди 11 години
ВНС не може нито да се справи с монополите, нито да намали цените, нито да повиши стандарта и покупателната способност и т.н.Аз също съм привърженик за свикване на ВНС но минимум след две години, през които ако имаме РЕФОРМАТОРСКО правителство да стабилизира икономиката.ВНС е нож с две остриета, трябва да бъдем ОБЕКТИВНИ! Дори да се свика, то може и да не успее да промени КОНСТИТУЦИЯТА, да се провали, тъй като е необходимо квалифицирани мнозинство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 0
theforce
преди 11 години
"Според организацията в Консултативния съвет трябва да бъдат приобщени ..., както и представителните синдикални и работодателски организации."А според мен КНСБ се опитва доста мазно и лукаво да се навре в още един орган където изобщо не и е мястото. Кой от протестиращите изобщо ги бръсне за сливата тези от КНСБ, иска да е с тях в един съвет, че и да се съобразява с мнението им?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 0
forexar
преди 11 години
синдикати = ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 1
993
преди 11 години
Синдикалистите, не цъкайте неодобрения, а кажете нещо по същество. Колкото и да не ви приятно, това което писах за лидерите ви по-долу е вярно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 3
993
преди 11 години
КНСБ, КТ "Подкрепа" все паразитни организации за шепа лапачи. Нека да го питам тоя президентин Пламен Димитров по какво е експерт? Според мен по "Ааааааа-уууууу, долууууу, оставкаааааа"Колегата му от КТ "Подкрепа", другия президент д-р Тренчев е по-софистициран лапач, затова от време на време праща заместника си, вицепрезидента Манолов за "мокрите" поръчки...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 3
Tony
преди 11 години
Как пък не видях една добра идея от КНСБ!Пълни простотии и имитиране на дейност!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още