IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трите ЕРП-та извънредно ще отчетат електромерите заради новата цена на тока

Дружествата предоставят възможността потребителите сами да отчетат показанията на уредите си

17:41 | 05.03.13 г. 3
Трите ЕРП-та извънредно ще отчетат електромерите заради новата цена на тока

Извънредно отчитане на електромерите ще направят и трите електроразпределителни дружества – ЕVN, ЧЕЗ и „Енерго - Про“. Вчера Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) обяви намаление на цената на електроенергията със средно 7 на сто.

Именно това решение налага и отчитането на електромерите и във фактурите през следващия месец сметките ще бъдат разделени на две части – преди и след промяната на цената, става ясно от съобщения от дружествата.

От ЧЕЗ отбелязват, че са наели допълнителни служители, които да извършат отчета. Те ще работят с удължено работно време и извънредно в почивните дни.

Няма обаче техническа възможност да бъдат обходени всички електромери, затова и предложението на дружеството е потребителите сами да отчетат електромерите си. Данните трябва да бъдат изпратени до 11 март, а потребителите да не пропускат своя клиентски или абонатен номер, както и номерата на електромерите си, както и трите имана на титуляра и адреса, на който се прави отчета.

Подобна възможност е предвидена и за абонатите на другите две дружества. От EVN съобщиха, че потребителите, които сами отчитат електромерите си трябва да да изпратят данните до 8 март включително.

„Енерго – Про“ не поставя краен срок за предаването на отчетите, но също напомня, че потребителите трябва да съобщят своя клиентски и абонатен номер. От компанията допълват, че си запазват правото да проверят показанията и при разминаване да не се съобразят с тях.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
drehite
преди 11 години
Вижте таблица с цените на тока в Европа http://bgblog.wp-admin.eu/archives/717
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
индианеца
преди 11 години
Може и в 220 век да сме, но главата на *** е в 19 век. Он си сака инкасаторо да мине и да "засече" в тефтера, понеже тия модерните ги манипулират, .. какво остава за отдалечено отчитане?! Какво ли не прочетох и чух за тия 2 седмици .... Мъкааааа, мъка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
FearVsGreed
преди 11 години
21 век е те още отчитат електромерите с инкасатори. Не са ли чували за Smart Meters?! http://en.wikipedia.org/wiki/Smart_meter
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още