IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зам.-министърът на образованието Милена Дамянова е подала оставка

След като гражданското общество реши да свали доверието си от управляващата партия е редно и достойно всички да се оттеглим, заяви тя.

11:48 | 12.03.13 г.
<p>
	<em>Милена Дамянов</em>а. <em>Снимка: Министерство на образованието, младежта и науката </em></p>

Милена Дамянова. Снимка: Министерство на образованието, младежта и науката

Заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова е депозирала оставката си при министър-председателя в оставка Бойко Борисов. Това съобщи самата Дамянова във връзка с появилата се в медийното пространство информация, че тя ще бъде министър на образованието в служебния кабинет.

"Депозирала съм оставката си при министър-председателя в оставка Бойко Борисов и се надявам, че тя ще бъде подписана, защото смятам, че така е достойно, а аз съм и член на политическата партия ГЕРБ", коментира тя.

Дамянова посочи, че основните цели на политическата й кариера са били обвързани със съвместната й работа с премиера в оставка Бойко Борисов, със столичния кмет Йорданка Фандъкова, която беше й първият министър на образованието в кабинета на ГЕРБ.

"След като гражданското общество реши да свали доверието си от управляващата партия е редно и достойно всички да се оттеглим", заяви тя.

Зам-министърът на образованието направи отчет на дейността на ресорното ведомство. Тя посочи, че през мандата на ГЕРБ са били закрити 119 училища в страната, а при предишното правителство закритите учебни заведения са били 563.

Милена Дамянова заема поста на зам.-министър на образованието от септември 2010 г. Преди това тя е била парламентарен секретар в образователното ведомство.

Днес се очаква държавният глава Росен Плевнелиев да обяви състава на служебното правителство, което ще управлява през следващите 2 месеца. На 12 май ще се състоят изборите за нов кабинет и парламент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още