IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НКЖИ дава 66 хил. лева за поддръжката на информационната система

Компанията няма подготвени администратори и търси външни изпълнители

12:53 | 21.03.13 г.
НКЖИ дава 66 хил. лева за поддръжката на информационната система

Националната компания „Железопътна инфраструктура“ търси външен изпълнител на услугата поддръжка на географската информационна система, става ясно от публикувана обява в сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Прогнозната стойност на поръчката е 66 хил. лева. Срещу тази сума спечелилият търга ще поддържа системата в продължение на 12 месеца от сключването на договора. Крайният срок за подаване на офертите е 29 март.

От компанията обясняват, че при експлоатацията на системата възникват „неочаквани грешки („бъгове“, „забавяне“, „крашване“ и т.н.), част от които не могат да бъдат отстранявани от администраторите в НКЖИ“.

Продуктите, на базата на които е разработена системата, са строго профилирани, а компанията няма специалисти, обучени за нейната поддръжка, става ясно още от обявата.

Географската информационна система е многофункционална и с национален обхват. Тя е разработена специално за нуждите на НКЖИ по проект от 2009 година. За осъществяването на проекта бяха отпуснати 10 млн. лева по програма „Техническа помощ“ на ОП „Транспорт“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:09 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още