IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов инвеститор с интерес към "Топлофикация- Шумен"

Договорът с израелската "Телемения" е на път да бъде разтрогнат

17:57 | 21.03.13 г.
Нов инвеститор с интерес към "Топлофикация- Шумен"

Нов инвеститор проявява интерес към приватизацията на "Топлофикация-Шумен" ЕАД. Това каза зам.-кметът по стопански въпроси и икономическо развитие на община Шумен Митко Киров, цитиран от БТА.

Киров посочи, че представители на фирмата, проявяваща интерес към дружеството, са потърсили ръководството на общинската администрация. Той обаче не уточни кой е потенциалният инвеститор, като каза, че тези дни предстои среща с него.

Припомняме, че в началото на март от община Шумен изпратиха едномесечно предизвестие до израелската фирма "Телемения" за разтрогване на договора за приватизация на топлофикационното дружество. Приватизаторът бе нарушил едно от задълженията си по договора за покупка, като не е платил сума в размер на 51 хил. лв., представляваща разликата между цената и внесения депозит.

Тогава от шуменската администрация се заканиха, че ако до началото на април сумата не бъде преведена и не бъде предоставена банковата гаранция за 750 хил.лв., сключеният приватизационен договор ще се счита за невалиден.

„Ако договорът с "Телемения" бъде разтрогнат, ще се обяви нова процедура за приватизация на "Топлофикация-Шумен" и новите инвеститори, които проявяват интерес към дружеството могат да се възползват от провалената сделка“, категоричен е Киров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още