IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преговаря се за кредит от КТБ за ВМЗ-Сопот

Вече има сключено проектно споразумение за този заем, заяви служебният министър на икономиката Асен Василев

15:56 | 22.03.13 г.
Преговаря се за кредит от КТБ за ВМЗ-Сопот

В момента ръководството на ВМЗ-Сопот планира изтеглянето на кредит от Корпоративна търговска банка (КТБ). За това решение съобщи служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев по време на пресконференция във ведомството, на която представи екипа си.

"Доколкото знам се работи много активно по осигуряването на кредит от Корпоративна търговска банка (КТБ). Към момента даже вече има проектно споразумение за този заем", посочи Василев.

На събитието не стана ясно какъв е този кредит, какъв е размерът му и по какъв начин е била избрана въпросната финансова институция.

"Ситуацията във ВМЗ-Сопот е силно притеснителна. Проведохме срещи и с представители на синдикатите във ВМЗ Сопот, и с директора на завода", обясни още служебният икономически министър.

Същевременно Асен Василев заяви, че очаква първото заседание на Обществения съвет към МИЕТ да бъде следващия петък. Икономическият министър съобщи за съставянето на този обществен съвет в сряда. Тогава той обясни, че му предстоят срещи със синдикатите, за да обсъдят детайлите около него. Ръководителят на МИЕТ заяви, че днес на сайта на министерството ще бъде качена подробна информация за това кой може да участва в Обществения съвет.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още