IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БДЖ дава почти 4 млн. лв. за ремонт на сто от вагоните си

Обществената поръчка е с краен срок 20 април

16:37 | 25.03.13 г.
<p>
	Снимка: <em>БДЖ</em></p>

Снимка: БДЖ

Ръководството на обявеното за приватизация дружество “БДЖ - Товарни превози” планира да даде близо 4 млн. лв. за ремонт на общо сто от своите вагон-цистерни. Това показва справка на Investor.bg на официалния сайт на националния жп превозвач по обявена обществена поръчка за намирането на външен изпълнител на ремонта.

Публичната покана е разделена на две позиции. Едната е за поправка на 70 цистерни, без да се сменят резервоарите им, като за този ремонт БДЖ е планирала да даде до 1,9 млн. лв. Втората е за останалите 30, чиито резервоари трябва да бъдат подменени. Прогнозираната стойност за изпълнението на тази част от поръчката е почти 2 млн. лв.

Документи за участие могат да бъдат подавани до 16 ч. на 20 април т.г.

Припомняме, че наскоро пътническото подразделение на железниците сключи договор за ремонт на 81 вагона. Той е за близо 11 млн. лв. без ДДС и беше подписан с “Вагоноремонтен завод - 99” в гр. Септември. Вагоните трябва да бъдат поправени за 12 месеца от сключването на договора за обществената поръчка.

През 2011 г. БДЖ обяви друга обществена покана за ремонт на вагонния си парк. Тогава холдингът обяви поръчка за намирането на външен изпълнител, който да поправи 186 от вагоните на жп превозвача.

Шефът на железничарския синдикат у нас Петър Бунев многократно е коментирал пред Investor.bg, че едно от слабите места на родната железница е именно липсата на вагони, с които холдингът да оперира нормално дейностите си. Към настоящия момент броят на вагоните в експлоатация намалява - и при пътническите превози, и  при тези с товарна цел.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още