IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Началникът на кабинета на президента напуска поста си

Мотивът са лични проекти, несъвместими с длъжността, поясни Цветлин Йовчев

17:57 | 09.04.13 г.
<p>
	<em>Цветлин Йовчев. Снимка: Официален сайт на Президентството на България</em></p>

Цветлин Йовчев. Снимка: Официален сайт на Президентството на България

Началникът на кабинета на президента Росен Плевнелиев Цветлин Йовчев е подал оставка, съобщи Агенция „Фокус”. „В момента съм в отпуск и след приключването му няма да съм част от администрацията на президента”, е обяснил той.

Мотивите на Йовчев са лични проекти, които не могат да бъдат съвместени с длъжността началник на кабинета на президента. Той обаче отказа да даде повече подробности относно плановете си като обясни, че те са все още в начална фаза. "Мога да кажа само, че не са свързани с политика", категоричен беше той. 

По повод казаното от Яне Янев, че причина за оставката на началника на кабинета на държавния глава е изтичането на информация от президентството Цветлин Йовчев заяви: „Господин Янев е погрешно информиран. Не е имало дори намек за подобно нещо. Не само това, практически е невъзможно някой да сподели факти, които не са му били известни”, допълват още от агенцията. 

Йовчев беше назначен като началник на кабинета на Росен Плевнелиев в началото на 2012 година. Преди това в периода 2009 - 2011 година беше председател на Държавна агенция „Национална сигурност”. През 2011 година Цветлин Йовчев беше съветник в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още