IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът спря процедурата по отнемане на лиценза на петролно-складовата база Илиянци

Процедурата беше стартирана вчера от Агенция "Митници"

21:08 | 23.04.13 г.
Съдът спря процедурата по отнемане на лиценза на петролно-складовата база Илиянци

Административният съд в София спря изпълнението на заповедта на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов за отнемане на лиценза на петролно-складовата база "Илиянци", собственост на "Лукойл България", съобщиха за БТА от съда.

Вчера от агенцията информираха, че се отнема лицензът за данъчен склад на основния продуктопровод на "Лукойл" и на още няколко складови бази заради открити нарушения в монтажа на измервателните уреди, припомня информационната агенция.

От "Лукойл Нефотхим" обаче в официална позиция по случая обявиха, че решението е "следваща стъпка в продължаващия административен произвол, упражняван от страна на директора на АМ Ваньо Танов спрямо ЛУКОЙЛ-България". Компанията обвини агенцията, че извършила промени в нормативната уредба, насочени срещу тях. 

Преди дни агенция “Митници” установи нарушение в складовата база "Росенец" – ведомството подозира, че заради премахнати пломби големи количества петрол са били безконтролно изнесени от базата.

В хода на проверката стана ясно, че пломбите са премахнати от митнически служители, заради което беше освободен директорът на службата в Бургас Валери Стефанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още