IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газопроводът от Чирен до Козлодуй и Оряхово вече е обект с национално значение

Решението съкращава сроковете за реализацията на проекта

17:21 | 07.05.13 г. 1
Газопроводът от Чирен до Козлодуй и Оряхово вече е обект с национално значение

Газопроводът от хранилището в Чирен до Козлодуй и Оряхово вече е обект с национално значение, решиха министрите по време на заседанието на служебния кабинет днес. Това решение ще позволи да бъдат съкратени значително сроковете на административните процедури за стартиране и изпълнение на проекта.

Реализирането на проекта ще доведе до трайно задоволяване на обществените потребности за енергийно обезпечаване на населението и промишлеността в двата региона, се казва още в съобщението на пресцентъра на Министерския съвет. 

Строителството на обектите с национално значение може да бъде започнато преди да бъде приключи процедурата по отчуждаване на частни имоти, но само при наличие на подробен устройствен план. Това е заложено в Закона за държавната собственост. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 11 години
Събирането на газ в конвенционални находища предполага , някъде наоколо, и шистови източници. Предполагам, пропорционални на натрупаното и/или/ и доста по-големи. При използване технологията на мултиплексираното сондиране, залежите могат да станат в пъти по-достъпни на в пъти по-ниски цени, ама в България няма държава. Сега ще се свържат към девенци, ще го изпапат за 7-8 години, и-пак бри Газпром? - Пуста крива нива и калпави волове...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още