IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Николай Василев: Държавата не може да управлява търговски дружества

Управляващите крадат от тези дружества, убеден е бившият министър в кабинета на Симеон Сакскобургготски

10:00 | 11.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Николай Василев: Държавата не може да управлява търговски дружества

Държавата не може да управлява търговски дружества и управляващите просто крадат от тези дружества, заяви бившият министър в кабинета на Симеон Сакскобурготски Николай Василев в ефира на БНТ. 

Той посочи за пример развитието на софийското летище. "Това е най-неприветливото летище в света", заяви той. Бетонът на паркинга е разбит, липсват магазини, от които пристигащите и заминаващите да пазаруват, което е световна практика, а в паркинга има надпис на руски, изписан на латиница.  

Василев отбеляза и липсата на реклами и препоръча, ако никой не иска да рекламира, вместо да стоят празните пространства, да бъдат сложени снимки от красиви места в страната, което ще привлече и повече туристи към тях. 

Бившият министър отбеляза още и приватизацията на "Товарни превози", която беше отложена от служебното правителство. Този ход е разбираем, смята той заради социалното напрежение около това раздържавяване. Василев обаче коментира, че не разбира настроенията на протестиращите, искащи национализацията или спирането на приватизацията на дружествата. 

Това означава, че искаме на същите политици, които не харесваме или на които не вярваме, да дадем правото да управляват търговските дружества, заяви още Василев. 

Припомняме, че през септември 2012 година стана ясно, че държавата търси концесионер на Летище София. На този етап обаче подобна процедура още не е обявена. Процедурата за приватизацията на товарни превози пък за пореден път беше удължена от Агенцията за приватизация до 10 юни. Обяснението беше, че новият срок е бил определен по искане на участниците в процедурата. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
TGV
преди 10 години
Явно малкия Мук говори от личен опит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още