IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Станишев: Ще работим за възстановяване на държавността

Макроикономическата стабилност няма значение, ако избираш дали да платиш сметките си или лекарства за родителите си, смята "червеният" лидер

11:08 | 21.05.13 г. 6
<p>
	<em>Сергей Станишев. Снимка: БТА</em></p>

Сергей Станишев. Снимка: БТА

Искрено вярвам, че въпреки политическите различия, всеки депутат ще прави всичко възможно, според възможностите си, да помогне за развитието на България. Всички са затаили дъх какво послание ще отправим, припомни лидерът на БСП.

Той заяви, че заради несигурността и погазената справедливост, у хората се е появила голямо недоверие в институциите. Затова и една от първите задачи на БСП ще бъде възстановяване на държавността, като задачите са сигурност и върховенство на закона.

Трябва да възстановим и ролята на държавата в икономиката, защото бизнесът е поставен на изкуствено дишане, смята още Станишев. Макроикономическата стабилност няма смисъл, ако хората избират дали да си платят сметките и тока или да купят храна за децата си и лекарства за родителите си.

Трябва да работим за възстановяване на доверието и да бъде преодоляна огромната пропаст между институциите и хората, призова още лидерът на „червените“.

Ситуацията днес е парадоксална и трябва да си зададем защо сме тук и сега в този парламент, запита се Станишев, припомняйки, че тези избори са предсрочни и за първи път от 1990 година правителството си отива след улични протести. „Правителството на Виденов си тръгна през есента на 1996 година, а протестите започнаха през зимата на 1997 година“, коментира още лидерът на БСП.

„Промяната, поискана от хората, все още не се е осъществила“, смята лидерът на БСП и допълни, че депутатите от ГЕРБ живеят в паралелна реалност, където всичко е наред и се строят магистрали, а останалите хора живеят в нищета.
Имаме партия, която е математически победител, но го няма триумфът, който трябва да излъчва този победител, смята Станишев и допълни още, че не се знае каква част от гласовете са честни и кои са купени. 

Според него ГЕРБ не иска властта, за да помогне за справяне с кризата страната, а за да „замита следите“. Искането за касиране ще доведе до още три месеца недоверие и нестабилност в обществото, смята Станишев по отношение на искането на първата политическа сила да бъдат касирани изборните резултати.

2/3 от хората гласуваха за промяна и срещу статуквото, което газеше и не търсеше диалог – нито с хората, нито с опозицията, обяви още лидерът на БСП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 10 години
Всъщност Станишев ще работи за възстановяване на руската държавност у нас с произтичащите от това суверенни права за собственост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 0
Han Krum
преди 10 години
jelenski, предполагам, че си някой пенсионер, защото ако си млад, си или платен драскач или тотално объркан човек
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 0
Han Krum
преди 10 години
jelenski, предполагам, че си някой пенсионер, защото ако си млад, си или платен драскач или тотално объркан човек
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 14
jelenski
преди 10 години
Експертното правителство на БСП е последният ни шанс да се спасим от блатото на мизерията и милиционерщината, в което ГЕРБ ни тласнаха. ГЕРБ доказаха, че не са нищо повече от престъпници и милиционери! А това, че фалшифицираха изборите е най-голямото доказателство за болните им амбиции за власт и пари
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 0
Людени
преди 10 години
Вече ще работят ??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
aman_vd
преди 10 години
Тоя защо не се прибира в Украйна
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още