IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Местан: Отговорност за управлението ще носят гласуващите в парламента

Лидерът на "Атака" осигури кворум за днешното заседание, обаче не е ясно как ще гласува при одобрението на кабинета "Орешарски"

12:52 | 29.05.13 г. 1
Местан: Отговорност за управлението ще носят гласуващите в парламента

ДПС ще изрази подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски, заяви от трибуната в Народното събрание Лютви Местан. Той предупреди, че няма да има комфорта на финансовата стабилност, както и на 8,5 млрд. лева резерв, защото е „изяден“.

Местан допълни, че проблемът за отговорността за кабинета е много важен. Този труден въпрос има своя лесен отговор – ще стане ясно от вота на депутатите, смята той. „Ще стане ясно кой стои зад кабинета, кой носи отговорност и до каква степен“, допълни той.

Лидерът на ДПС заяви, че неговата партия „доблестно ще носи политическата отговорност“ за новия кабинет. Ако някога „Атака“ е подкрепяла министър-председателят, то той се казва Бойко Борисов, заяви още Местан и припомни гласуването на партията в полза на управлението на ГЕРБ.

Малко по-рано самият Волен Сидеров коментира в кулоарите на парламента, че в залата ще се види начинът, по който ще гласува. В изказването си пред депутатите той призна, че лично той е депутатът от „Атака“, който спомогна за кворума от 121 депутати преди гласуването на кабинета на Пламен Орешарски.

По-късно обаче Сидеров обяви, че няма да подкрепи правителството. Няма да го подкрепя, заяви Сидеров, но не стана ясно дали ще гласува против или ще се въздържи. Това правителство помощ няма да получи от нас, отсече лидерът на националистите.

За мен има значение да работи парламентът, за да се приеме точка първа – промяна в Наказателния кодекс, заяви Сидеров, като допълни, че тази промяна е внесена от националистите и предвижда се инкриминира нападението над медици.

Лидерът на “Атака“ не отговори дали смята, че правителството ще успее да мине при гласуването в пленарна зала. 
„Може да се избере, може да не се избере. Всичко е възможно“, заяви Сидеров на въпрос на Dnes.bg.

От трибуната на парламента Лютви Местан обаче заяви, че новото правителство няма да има нужда от гласуването на „Атака“. Той посочи още, че номинираният за премиер за първи път не е лидер на партия и се надява, че кабинетът „Орешарски“ ще бъде на Народното събрание, а неговият план да бъде спасителен за България и да възстанови държавността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 11
jelenski
преди 10 години
Пожелавам успех на кабинета! Яснo очертани са трите направления за незабавно действие, като икономическото развитие на страната е водещо, наред с възстановяването на социалната справедливост и държавността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още