IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Назначават проверка в "Напоителни системи", заради продажба на стари тръби

Министърът на земеделието Димитър Греков е издал заповед, с която дружеството да спре всякаква дейност по демонтаж и продажба на тръби за скрап

14:19 | 04.06.13 г.
<p>
	Снимка: <em>stock.xchng</em></p>

Снимка: stock.xchng

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков назначи проверка в дружеството "Напоителни системи" във връзка с дейността й по бракуване, демонтаж и продажба на PVC, стоманени, бетонови или етернитови тръбопроводи и други хидромелиоративни съоръжения, част от собствеността му.

Ресорният министър е издал заповед, с която компанията временно да преустанови всякаква подобна дейност, съобщиха днес от пресцентъра на ведомството. Разпоредбата е в сила до приключване на назначената от министъра проверка.

Преди седмици в медиите се появи информация, че багери на частната фирма „Стоманени тръби Велинов” навлизат в нивите на земеделци из страната с цел да търсят и изровят стари тръби за напояване. Много производители се оплакаха, че машините на фирмата унищожавали земята им „само и само да стигнат до тръби, които да извадят и да продадат за скрап“.

Според информацията фирмата е сключила договор с „Напоителни системи” АД – Хасково за тази своя дейност. Георги Пеев, изпълнителният директор на хасковското звено на „Напоителни системи”, е категоричен, че всичко се решава на централно ниво. Там се били сключвали договорите с фирмата, която ще изравя тръбите и с онази, която ще ги изкупува.

Не е ясно кой е разрешил навлизането на багерите в частната земеделска земя. Не е ясно и кой е разрешил на "Напоителни системи" да ангажира частна фирма, която да изравя и препродава на скрап старите тръби. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още