IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какви грешки бяха допуснати при избора на Делян Пеевски?

Единствената ни грешка беше липсата на дебати, смята депутатът от ДПС Камен Костадинов

12:31 | 15.06.13 г. 10
Автор - снимка
Създател
Какви грешки бяха допуснати при избора на Делян Пеевски?

Единствената ни грешка беше липсата на дебати при избора на Делян Пеевски, смята депутатът от ДПС Камен Костадинов в ефира на "Дарик Радио". Според него тази грешка може да бъде поправена по време на Консултативния съвет за национална сигурност, свикан от президента на 20 юни, където новият председател ще може да представи своите концепции за работата.

Според Костадинов Пеевски не полага грижи за публичния си образ и той се разминава съществено с неговата личност в действителност. Новият председател на ДАНС е перфектен юрист и професионалист, като зам.-министър на транспорта той е вършил работата си и няма оплаквания срещу него.

На коментара, че предишният премиер Станишев е уволнил Пеевски от поста му зам. -министър, Костадинов заяви, че съдът се е произнесъл, че няма нарушения. Пеевски има хъс за работа и е работохолик, заяви още Костадинов.

Според него на протестите, организирани в социалните мрежи, присъстват хора, живеещи в друга, "виртуална" реалност. 

Депутатът от БСП Атанас Пъдев обаче не можа да посочи личните качества на новия председател, които са накарали групата на БСП да подкрепи номинацията на премиера Пламен Орешарски. Пъдев обясни, че в групата са гласували "за", защото са поели ангажимент пред избирателите, че ще подкрепят неговото правителство.

Орешарски е заявил по време на срещата преди пленарното заседание, че качество на Пеевски е, че той е извън системата, която е станала символ на проблеми през последните години. Пеевски е заявил пред премиера, че ще работи в полза на хората и това е била една от причините за подкрепата на кандидатурата.

Колкото до дебати - ГЕРБ напусна залата и така не беше коментирана кандидатурата.

В студиото на "Седмицата" присъства и депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. Според него дори в самата парламентарна група на "Коалиция за България" не е имало дискусия за кандидатурата на Делян Пеевски. Той е бил представен на депутатите едва в 8:30 часа в петък.

Главчев коментира, че това не е единственият гаф на премиера Орешарски - грешните ходове са започвали още с избора на Калин Тихолов за поста министър на инвестиционното планиране, срещу когото се надигнаха протести.

Следващият кандидат - Иван Данов пък се оказва "социален турист", заяви Главчев, намеквайки за появилите се слухове, че Данов е получавал неправомерно обезщетение за безработица от френската социална система.

"Културният министър обяви Вапцаров за терорист", коментира още Главчев и допълни, че на финансовият министър Чобанов пък му се е наложило да участва в 2-3 дебата "преди да разбере, че дефицитът в бюджета не се покрива с повишена събираемост на приходите". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 11 rate down comment 0
mktmkr
преди 10 години
"Според Костадинов Пеевски не полага грижи за публичния си образ и той се разминава съществено с неговата личност в действителност."Така е!! В действителност Пеевски е един слаб и елегантен човек, силно морален професионалист, завършил право в реномиран европейски университет, доказал професионалните си качества в държавния и частния сектор, постигнал успехите си благодарение на много труд и лишения.... и редовно участва в маратони.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Компенсират с обратен знак, следствието от лъжата, че хората се вдигнали сами с/у високите цени на тока, дето после случайно прерастнаха с/у правителството и то изненадващо случайно си подаде оставката! - да не си помисли някой случайно , че от него зависи нещо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 0
jujo_si
преди 10 години
акъла ви стига колкото да доограбите малкото което е останало, но ще се пържите в ада помнете го!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 1
deant
преди 10 години
Според него на протестите, организирани в социалните мрежи, присъстват хора, живеещи в друга, "виртуална" реалност. ---------------------Егати нахалния тип. Този тип е за въжето и той.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 1
sa60o0
преди 10 години
Защо никой не назовава проблема с истинското му лице, тука не става дума нито за качествата на Пеевски, нито за това как е избран. Тука става дума да се тества народното недоволство, все едно да ти се излюят в лицето и да чакат да видят как ще реагираш. Това е изкючителна нагла провокация срещу хората !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още