IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напрежението в БСП се засилва

Георги Първанов поиска свикване на партийния съвет, в Пловдив и Благоевград протестират срещу назначението на областни управители

11:23 | 17.06.13 г. 40
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Напрежението в БСП се засилва

Георги Първанов, президент на България в периода 2002 – 2012 година, поиска спешното свикване на националния партиен съвет на БСП, пише агенция „Фокус“. Заседанието трябва да даде оценка на „ситуацията, създадена в резултат на недалновидните, безотговорни действия на ръководството на БСП“, се казва в позицията на Първанов.

През последните дни напрежението вътре в партията се засилва и все по-отчетливо се чуват искания за оставка на ръководството. На този етап лидерът Сергей Станишев категорично заяви, че няма да напусне поста си, защото има кауза, която още не е приключила.

Всъщност исканията за оставката на Станишев започнаха още в нощта след изборите. Тогава Румен Петков поиска оставката заради слаб изборен резултат.

Сега обаче исканията вече са мотивирани от назначенията на новото правителство на Пламен Орешарски, който управлява с подкрепата на БСП и ДПС. Георги Кадиев заяви след избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС, че спасението на кабинета „Орешарски“ минава през оставките на Пеевски и на Сергей Станишев.

Към това искане се присъедини и първата организационна структура в БСП – Районният съвет в столичния район „Витоша“.

Междувременно започнаха и сериозни протести срещу назначението на областни управители по места. В Благоевград правителството назначи Муса Палев. Първият му работен ден започна с бурни протести, а Палев трябваше да заеме мястото си в кабинета в Областната администрация, охраняван от полиция.

Структурите на БСП в Пловдив пък заявиха, че не приемат назначението на Венцислав Каймакамов за областен управител, а неговото назначение не е съгласувано с областното ръководство на БСП.

"Подкрепям справедливите протести и искания на пловдивчани. Смятам, че хората са възмутени с основание. Днес ние ще поискаме незабавна отмяна на решението за назначаването на Каймакамов, защото в събота и неделя в централата на партията в Пловдив получихме десетки декларации на местни организационни структури и стотици обаждания", се казва в изявление на председателя на партията в Пловдив Георги Гергов. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

41
rate up comment 0 rate down comment 0
ACA
преди 10 години
Сергей има още много работа. Неговата цел е да нанесе максимална вреда на България и Българския народ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 3 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Няма да се обидя!Аз обикновно се ядосвам, скърцам със зъби един два пъти и ми минава.Да, сигурно има хора, които мислят и по друг начин.Но те не са много. Самите български граждани с турска самоличност са различни. Братовчед ми е женен за прекрасна туркиня, колежката ми Зина, туркиня, да, има дъщеря и син, дъщеря и стана зъболекар и замина за Турция да работи, а сина и не иска и да чуе за там. А самата Зина си има приятел/ любовник цял живот, първата и любов, българин. Но родителите и на единия и на другия не им позволиха да се оженят/Така, те създадоха семейства, всеки според волята на родителите си, но не се разделиха.Така, че тия декларации на Местан, дето се опитва да скара бай Иван и бай Хасан, няма да стане!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 4 rate down comment 1
tonitov
преди 10 години
Пълна забрана, но без бесепето. Без държава може, но без бесепето не може. Толкова нагло лъжат и пет пъти ни оправят и ще го направят и шести. С това измислено правителство ни готвят яка балтия и отново няма да е виновно бесепето нищо че отново сме продадени, но и ще бъдем жестоко ограбени. Спора е кога да сдадат властта При луканката като изнесоха евтините стоки. При берко като фалираха банките и свиха спестяванията на хорицата. При жанчо собствена криза и хипер инфлация, при тройката, след шута от Брюксел, а сега ако познаете и ще спечелите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 1 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
ЗА ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ВСИЧКИ ПАРТИИ!ПОЛИТИЦИТЕ В ЗАТВОРИ ИЛИ ТРУДОВИ ЛАГЕРИ - ДО ЖИВОТ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
37
rate up comment 0 rate down comment 3
kalendar
преди 10 години
Добре...ама слагаме ли пари, че повечето хора не мислят като теб?Аз също имам доста приятели турци и си се разбирам чудесно с тях, и между другото-нито един от тях не е фен на ДПС. Но не променя нещата това-направи допитване сред твоите познати и ще видиш, че ти и аз сме с различно мнение от останалите-по изключение и само в тоя контекст ни слагам в една лодка, да не се обидиш сега:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
36
rate up comment 11 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Нещо не си разбрал. Никой няма нищо против турците. Като дете, Ширин си ми беше най-добрата приятелка, но като сменяха имената, родителите и заминаха за Турция.ДПС първо не е създадена от турци, а е създадена от тия, дето сега ни заливат с помия. Най-сигурният начин да владееш, е да разделяш!Още повече, че например Доган не е турчин. Така, че изобщо не извъртяй нещата. А Рашид си беше идеално попадение на ГЕРБ. Аз съм за български граждани с турска самоличност, но да не са от ДПС. И се чудя, защо не са повече и в ГЕРБ, и в БСП и изобщо в партиите. Защо трябва да се делят!Най-добрия майстор, при който си карам колата е турчин! Аз лично съм против ДПС, защото е изкуствено създадена структура на мафията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
35
rate up comment 2 rate down comment 5
kalendar
преди 10 години
та...отговора ми обобщен е така-не, не съм гласувал за това. Не, не одобрявам това. Чети по-надолу какво съм писал по въпроса. Ако има предсрочни избори(а натам сме тръгнали) се надявам да влязат само малки партии, но те уверявам, че няма да се случи:)А, за господина, с един, единствен коментар през целият му живот на коментираш-бегемане, смешен ставаш:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
34
rate up comment 1 rate down comment 9
kalendar
преди 10 години
оо не, дата-определено не гласувах за това. Нямам проблем с тия 12 областни на ДПС, експерти има, но са малко, но не е и това проблема. Всичко това се преглъща-то се и преглъщаше де. Проблема е, че те си се саботират от вътре и ако сега не мине саботажа, какво ще последва-да не ни спретнат една нова '97-това ме притеснява повече. С каква цел...не знам, ама вярно ми напомня на Виденов ситуацията-нищо му нямаше на човека, ама БСП си го събориха. Та-да предпочитам правителството да бъде заменено...но ако бъде заменено с ГЕРБ-там експертите бяха Цветанов в МВР(физкултура), Борисов(МВР-пожарна), Румяна Желева(няма да я коментирам), Вежди Рашидов(това в устата на повечето коментиращи тук, би трябвало да изглежда като-турчин, културен министър-даже имам приятел гербер, който в желанието си да защити вожда, милият, ми разправяше, че Рашидов е арменска фамилия), а за здравеопазването и образованието има ли смисъл да говорим?Как да е-да не ставам като гербер, да въртя глава само на зад...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
33
rate up comment 7 rate down comment 0
no_thanks
преди 10 години
Не спори с бетонени глави!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
32
rate up comment 12 rate down comment 0
data
преди 10 години
Да те питам и теб : ти за това ли гласува ? От 28 областни , 12 да са на ДПС , половината кабинет да е на ДПС ? Да няма нито една експертна фигура в кабинета въпреки големите приказки за програмен и експертен кабинет ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още