IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работни групи са подготвили 64 законопроекта в интерес на гражданите

Кабинетът има само кадрови грешки, но нито една програмна, убеден е Йордан Цонев от ДПС

10:28 | 18.06.13 г. 5
Работни групи са подготвили 64 законопроекта в интерес на гражданите

Правителството на Пламен Орешарски още има потенциал и нищо не налага оставката му, заяви в ефира на bTV депутатът от БСП Валери Жаблянов. Неговата теза защити и депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Кабинетът е направил една или две грешни кадрови стъпки и нито една по отношение на програмата, убеден е Цонев. Той показа документи от работна група, която за 3 седмици е изготвила 64 законопроекта в интерес на гражданите, сред което и облагане на средствата от офшорни зони. „Нещо революционно за Европа“, заяви той. 

Жаблянов заяви още, че правителството има потенциал, изградено е от професионалисти и парламентарна подкрепа и категорично заяви, че няма да има друг вариант на правителство, издигнато от "Коалиция за България" в мандата на този парламент. 

Цонев и Жаблянов не се съгласиха с тезата, че хората вече нямат доверие на това управление, след като вместо работа по тези законопроекти, са започнали промени в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Жаблянов заяви, че първата им работа е била промяна в социалното законодателство.

Цонев пък обясни, че очакванията на хората са били „да разградят системата, която Цветанов употреби за рекет срещу държавата и бизнеса“.

Депутатът от ДПС смята, че част от протестиращите са организирани „с автобуси“ от ГЕРБ, а Жаблянов коментира, че според него протестът е продължение на недоволството от февруари и март, когато хората излязоха срещу монополите. Поводът за излизането на улицата – назначението на Делян Пеевски, „червеният“ депутат определи като „неуместен ход“. В БСП е имало сериозно обсъждане на кандидатурата и е имало разбиране, че тя е нестандартна и е предизвикателство.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Пенкоo
преди 10 години
"Цонев пък обясни, че очакванията на хората са били да разградят системата, която Цветанов употреби за рекет срещу държавата и бизнеса"Не се ли сеща господина че ако това искаха хората нямаше сега да са на улицата?Народа искаше веднага да започнете да изпълнявате обещанията си.Експертно правителство -не 30% експерти и 70 шуро-бадженашки назначения,.Хората гласували на изборите не са си представяли дори е с 8% гласове ДПС ще вземе 50% от областни управи,включително там където нямат избран и 1 депутат в областния център.И ред други несъответствия между думи и дела...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Това правителство тръгна с *** напред.Тръгна с яростна конфронтация, яростен реваншизъм, стремейки се да "узакони" всички лъжи, които изсипаха и които отровиха хората преди изборите. То сладка хапка хляб нямаше от техните лъжи и клевети.А сега нилите, работили! Колко всъщност ни струва правителството всеки месец? Не само това, по принцип.Не е ли "танто за кукуриго", събираме данъци и си плащаме с тях да ни управляват!!!!Я по-добре без данъци и без правителство!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Mesoiadess
преди 10 години
На всички е ясно че нищо съществено няма да се случи .За пореден път някой си мисли че може да се направи нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Тия законопроекти са от много отдавна готови.:)))) Що ни правят на будали? И това, в чии интерес са, е много ама много спорно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Kaiser_Soze
преди 10 години
Ех че са се разработили, когато ножа опря до кокала и си отиват от властта.Милите "експерти" те.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още