IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

#ДАНСwithme за десети път *

Атака направи паралелен протест, група провокатори бе неутрализирана от полицията

21:04 | 23.06.13 г. 21
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Хиляди протестиращи се събраха за пореден ден пред Министерския съвет, на площад ”Независимост” и района. Това е десетият пореден ден на протести. Хората на улицата настояват за оставка на кабинета на премиера Пламен Орешарски, смяна на политическия модел и бързи промени в Изборния кодекс. Шествието отново е мирно, предаде Dnes.bg.

Събралите се граждани държат български знамена, а за пореден ден се чуват добре познатите лозунги: ”Оставка” и ”Мафия”. Спряно беше движението пред Министерски съвет и в района на площад „Независимост” – бул. „Цар Освободител” и бул. „Дондуков”.

След като се събраха пред Министерския съвет, протестиращите се насочиха по обичайния си маршрут - през Парламента към Орлов мост. Там движението беше блокирано, а хората тръгват към Моста на влюбените при НДК.

Протестиращите са издигнали лозунги, които гласят "Станишев, разкрит си", "Ако ние се уморим и те ще се уморят", "Лява идея, десен джоб", "Това е протест срещу наглостта", "Прошка, не мерси", "Днес създаваме Нова България - с български парламент и българска политика", "Изхвърлям ви безплатно", "Българската полиция достойна за уважение", "Обща стачка, ние сме ход". 

И след като от няколко дни протестиращите се опасяваха от провокатори, а вчера двама от демонстрантите се спречкаха с велосипедисти, които нарочно не пускаха шествието към централата на ГЕРБ, днес отново на същото място се стигна до малък инцидент. "Полицията неутрализира 30-40 младежи по подозрение, че са провокатори на протеста #ДАНСwithme ден 10. Гражданите аплодират полицията!", написа във Facebook журналистът и продуцент Найо Тицин. Според Канал 3 има и арестувани.  

Същевременно в София митинг си организира и „Атака”, а проявата бе под надслов „Не на омразата”. Начело на митинга застана лидерът на партията Волен Сидеров.

Той нападна другите протестиращи, като нарече площад ”Независимост” площад ”Зависимост”.

"София през последните седмици е залята от агресия, партия "Атака" се изразява против тази агресия. Искам да покажа на българското общество, че ние сме здравомислеща политическа партия", заяви лидерът на "Атака" в началото на митинга, цитиран от ”Фокус”.

По думите на лидера на националистите цяла България се убедила, че протестите пред Министерския съвет са подклаждани от политически сили и не са с чисти намерения. По думите му днешният митинг е, за да се даде пример за мирно шествие, без да се скандират обиди и лозунги. "Ние сме против това на власт да се връщат костовци, симеоновци и борисовци, които ограбваха България и я водеха по лош път. Те искат да предизвикат анархия, да замажат злодеянията си. Ние няма да допуснем това", заяви Сидеров. Той посочи, че партия „Атака” е пример за гражданска отговорност.

Хиляди граждани протестират за пореден път в Пловдив срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде "Фокус". По данните на самите протестиращите те са около 5000 души. Хората преминаха през обичайното си шествие по главната улица в града, а след това блокираха бул. "Шести септември". Засилено е полицейското присъствие. Протестиращите скандират "Оставка, "Мафия" и "Червени боклуци" и развяват български знамена.

Над 250 варненци се събраха и тази вечер, за да изразят своето недоволство от управляващите. Протестното шествие преминава спокойно, при засилено полицейско присъствие. Има млади хора, майки с деца, включително и деца в колички. Протестиращите скандират "Оставка", развяват българското знаме и носят различни лозунги.

Около 50-тина души излязоха на протест и в Бургас. Преобладаваха млади хора с българския трибагреник. Имаше и семейства с деца, пенсионери. Шествието пое по централната улици „Богориди” като бе предвождано от голям бял транспарант с надпис „Бургас, защо спите???” и голямо българско знаме. Въпреки, че протестиращите бяха сравнително малко, скандираха шумно „Оставка”, „Олигарски вън!”, „Червени боклуци” и други лозунги. 

*Актуализирано към 21,25 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

20
rate up comment 1 rate down comment 0
data
преди 10 години
ба не ми дреме дали ще е боко тиквата или съсела или някой друг . Партийните тикви най-накрая трябва да разберат че няма как да правят пъпотии и ще им се разминава .А да ти дам пак жокерче : знаеш ли на кой ми прилича инатливото човече с очилцата : на Костов след като загуби изборите от царя .Та ако мавара си беше подал тогава оставката в сдс - партията щеше да си я има и герб изобщо нямаше да е дори в дисагите на идеолозите си . Та помисли си на къде води партията Станишко
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 1 rate down comment 0
kalendar
преди 10 години
е, дата, аз поне съм човек с идеология-щото ти не знаеш рак ли си, риба ли си:)сините камъни-комън лоу е обичайно право, което на места още се прилага, а до преди 100тина години и по нашите земи. Ама има теоретици на комунизма и теоретици на комунизма, но как да е-не съм го учил в детайли. И никъде не съм казвал, че съм комунист. А военните яко гласуват за ГЕРБ-ама не тия военни, които са се пенсионирали преди 15-20 год. Казвам го, защото сигурно 1/3 от роднините ми от мъжки пол са офицери:) И преди един обир имахме и кавалерийска сабя от ПСВ наследство от други офицери от семейството:) Но си права иначе-нека дойде най-доброто за България-което ако ми кажеш, че даже теоретично има шанс да е боко тиквоня значи ме гледаш в очите и ме лъжеш:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
И Христос гони лихварите от храма.Кои са лихварите? Банкерите, разбира се.И не е необходимо да сме леви или десни.Аз не съм нито едното, нито другото.Те самите партии не са леви или десни. Но у нас е ужас.Като се започне с Луканов! После, по времето на Костов, кой беше шеф на Агенцията за приватизация?По име не го помня, но лично съм ходила при него, бивш военен, на който сина му беше от личната охрана на Костов. Там попаднах, защото исках да зная, обекта който държах, дали ще се продава.Така случайно научих подробности, които ми държаха постоянно главоболие, докато се прибера у нас.А бивш военен, който да не е бил член на БКП няма.И до ден днешен, бившите военни ги поддържат по разни служби. Достатъчно познати имам. Те са избирателите на БСП, а не бабичките.Но за какво спорим.Нека да стане най-доброто за България! Моите прадядовци са загинали преди сто години във войните, за да я има! Дано не е било напразно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
На мен ми се иска да вярвам, че децата ми ще се върнат в България.Това искам!За Маркс, имаш грешка. Аз одобрявам идеите му, но няма кой да ги прилага.Използва ги Ротшийлд, факт, чрез Ленин. Сега и ЕС същата работа.За това, кой колко се гордее с подкрепата от запада, аз лично се дразня при всяко споменаване на ЕК, ЕС и разни други.Племенницата ми работи в Брюксел и никак, ама никак не ми харесва това, защото знам, как ползват наивните млади хора.И остави ББ, защо си мислите, че е идеал някакъв? Скоро се озъбих на една приятелка, прехласваща се по Брат Пит, ако питаш мен, Антон Горчев е в пъти по-мъжествен, лека му пръст на човека, вдигам му кокалите.Стават едни спорове, в които ако ние не израснем няма да има полза за никой. Ако става въпрос за комунизъм, то Христос си е най-големия. И не се шегувам.Само, че за да има комунизъм, трябва да няма съдилища, трябва да се спазва само и единствено Common Low, наистина незная точния превод.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 1 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Добре де, като цяло и аз мисля така! Точно 89 не улицата събори комунизма! Това си беше постановка, като се почне с Горбачов.И затова не вярвам на никого. Аз също смятам, че ЕС се разпада!Дано не ни мъчат много.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 7 rate down comment 0
data
преди 10 години
ха-ха-ха kalendar това звучи точно като мокрите сънища на убедения социалист . Мухааааааааааа . На хората ще им писне и проблемите ще се решат - умопомрачителна логика , нямам думи . Жокерче - намери си вчерашната "всяка неделя" и гледай интервютата на Първанов и след това на Геро и Малин
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 6 rate down comment 2
deant
преди 10 години
С глава комунист и без едно висше образование в ЕК - европа ще фръкне до космоса сигурен съм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 3
deant
преди 10 години
Не съм за комунизма, но и демокрацията е кофти. -ти-------------------------------------никога и никъде не е имало комунизъм според теорията на Маркс и Енгелс. - ти------------------------------------Утопия в света никога не е имало, ако едно нещо е приличало на такова, то се е сривало след 100-200 години максимум. - азЛесен живот няма - пак аз-------------------------Точно това е причината, тази идеология никога не е можела да съществува реално. именно затова се разпадна СССР и затова ще се разпадне ЕС. много добре знаеш мнението ми за ЕС, аз съм абсолютен евроскептик.Както се казва - никога не е имало комунизъм в чист вид - но това не пречи на хората да пробват постоянно. Календар, не те знам на колко години си бил преди 89-та. Но тогава комунизма не беше преборен или победен от улицата. Просто управляващите смениха идеологията, защото СССР фалира. Това ще стане си и с ЕС. Хората сме тъпо племе и не се учим от грешките си. Ха дано Шулц спечели.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 9
kalendar
преди 10 години
а пат...още ден два и никой няма да има на площадите, колкото и да ти се иска друго:)и само колкото да те оборя-кибуците в Израел са комунистически, на моменти Тибет е комунистически. Това по логистика не се учи. А дали ти харесва или не Маркс е най-влиятелният мислител за 20ти век-хамериканците го казват това. Иначе съм съгласен за разсъжденията за ЕС-едно време гледах един карнавал 2005-6 някъде "Към Европа с усмивка" и си дадох сметка, че ако пишеше СССР а не ЕС и цветовете бяха червени, а не сини всичко друго щеше да е същото:) Но тиквона се гордее с международната си подкрепа-няма ли да го поплюеш него малко? Или такъв голям мъж с такава набола брада не може да бърка;) След като си толкова крайна, да не се ползват епитети, няма ли да направиш забележка на оня, който псува на майка конкуренцията на мутрата от банкя?:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 11
kalendar
преди 10 години
а пат...още ден два и никой няма да има на площадите, колкото и да ти се иска друго:)и само колкото да те оборя-кибуците в Израел са комунистически, на моменти Тибет е комунистически. Това по логистика не се учи. А дали ти харесва или не Маркс е най-влиятелният мислител за 20ти век-хамериканците го казват това. Иначе съм съгласен за разсъжденията за ЕС-едно време гледах един карнавал 2005-6 някъде "Към Европа с усмивка" и си дадох сметка, че ако пишеше СССР а не ЕС и цветовете бяха червени, а не сини всичко друго щеше да е същото:) Но тиквона се гордее с международната си подкрепа-няма ли да го поплюеш него малко? Или такъв голям мъж с такава набола брада не може да бърка;) След като си толкова крайна, да не се ползват епитети, няма ли да направиш забележка на оня, който псува на майка конкуренцията на мутрата от банкя?:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още