IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миков върна промените на ГЕРБ за Изборния кодекс заради неясни вносители

ГЕРБ внесе искане за промяна в законодателството, което предвижда смесена избирателна система и преференциални листи

15:03 | 01.07.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Миков върна промените на ГЕРБ за Изборния кодекс заради неясни вносители

Председателят на Народното събрание Михаил Миков върна законопроекта на ГЕРБ за промени в Изборния кодекс, съобщиха от пресцентъра на институцията. Миков е изпратил писмо до Цецка Цачева, Красимир Ципов и Данаил Кирилов, в което ги уведомява, че не е възможно да бъдат дефинирани вносителите на законопроекта.

От Народното събрание уточняват, че на 28 юни от ГЕРБ са внесли в деловодството законопроекта, мотивите и придружително писмо под вх. Номер 354-01-34. В писмото като вносители стоят подписите на тримата – Цачева, Ципров и Кирилов.

В законопроекта обаче са приложени мотивите, както и още пет листа с имена и подписи на 96-ма народни избранници. Тези имена и подписи „по никакъв начин не кореспондират с писмото с вх. номер 354-01-34“, заявява Михаил Миков.

Според него това несъответствие прави невъзможно дефинирането на вносителите на представения законопроект. „Моля, в случай, че поддържате заявената инициатива, и с оглед обезпечаване на възможността за изпълнение на чл. 73, ал. 1 и 2 от Правилника за организацията на дейността на Народното събрание за разглеждане на законопроекта, проектът да бъде представен във вид, указващ по ясен и недвусмислен начин вносителите и тяхната воля“, пише още председателят на НС към тримата народни избраници от ГЕРБ.

Припомняме, че бившите управляващи поискаха промени в Избирателния кодекс, включващи смесена избирателна система, както и преференциални листи.

ГЕРБ официално напусна пленарната зала, но декларираха, че ще се върнат за обсъждането на промени в избирателното законодателство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 2
Натрий
преди 10 години
И докога така с тези бюрократични хватки? Противна работа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
hellwitch
преди 10 години
Тоя е голям ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още