IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Железопътните проекти ще бъдат на фокус през новия период на ОП "Транспорт"

До две седмици Министерството на транспорта ще бъде готово с план за действие по стратегията си за следващия програмен период

17:38 | 02.07.13 г.
Железопътните проекти ще бъдат на фокус през новия период на ОП "Транспорт"

През новия програмен период на оперативна програма "Транспорт" новото правителство ще измести фокуса си от реализирането на шосейни проекти към железопътните пътища и интермодалните терминали. В момента Министерството на транспорта актуализира стратегията за програмния период 2014-2020 г. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на днешното си посещение в Пловдив, съобщи "Фокус”.

"Много години у нас се строиха пътища, а именно интермодалните терминали са тези точки, където различни видове транспорт - железопътен, автомобилен, воден или въздушен се събират", обоснова политиката си ресорният министър Папазов. Той допълни, че ОП„Транспорт" дава шанс България да започне строителството на три големи интермодални терминала - в Пловдив, в София и Русе.

Папазов обясни, че момента се прави преглед на цялата логистична схема в страната, за да стане ясно кои пътища и сектори в транспорта трябва да бъдат заложени като приоритетни. Така до 15 юли се очаква да е готов планът за действие по Стратегията на министерството на транспорта за следващия програмен период.

Транспортният министър посочи трасето Свиленград - София и пътят Мездра – Видин, като железопътна отсечка, като част от приоритетите за ОП "Транспорт" 2014-2020 г. В програмата е и жп възелът в Пловдив.

Средствата за магистралите Марица и Струма, които са по програмата на министерството на транспорта, вече са осигурени, добави Папазов.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още